Maximale score voor Manege Hillegom | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Vlnr: Pieter Versteege, Marian Koopman-Versteege, Havanty, Danielle v Dijk, Bob Koopman, Patrick Marsman. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Vlnr: Pieter Versteege, Marian Koopman-Versteege, Havanty, Danielle v Dijk, Bob Koopman, Patrick Marsman. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen

Maximale score voor Manege Hillegom

Manege Hillegom kan trots zijn: er is de maximale score behaald bij de kwaliteitsscore van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Dit betekent dat er vijf sterren zijn behaald. Woensdag 6 februari kwam rayonmanager Patrick Marsman het hierbij behorende bordje overhandigen. Bob Koopman, een van de eigenaren van het familiebedrijf, zei enorm trots te zijn op dit behaalde resultaat. "Het is de kroon op hard werken".

Manege Hillegom is sinds november 2017 op de nieuwe locatie gevestigd. Op de oude locatie wist de manege drie sterren te behalen. "We zijn enorm trots dat we er nu vijf hebben. Daar hebben we allemaal heel hard voor gewerkt. Bij de FNRS kan je één tot vijf sterren krijgen en daarvoor moet je aan een enorme puntenlijst voldoen. Ze kijken bijvoorbeeld naar hygiëne, veiligheid, de accommodatie, of er gediplomeerde instructeurs werken, de bedrijfsvoering, maar ook of de paarden gelukkig zijn. Dat laatste is enorm belangrijk: want een gelukkig paard is goed berijdbaar voor de ruiters en dat creëert ook weer blije ruiters."

Inmiddels zijn 400 paardenbedrijven aangesloten bij de FNRS. Een keer in de twee jaar vindt de keuring plaats. Volgens Bob Koopman is de keuring vergelijkbaar met de Bovag: "Het is een heel brede keuring en als je dan als manege vijf sterren haalt, dan ben je natuurlijk super blij."

Groei van 390 naar 520 leden

Sinds de verhuizing naar de nieuwe locatie is het Manege Hillegom alleen maar goed gegaan. "We zijn gegroeid van 390 naar 520 leden. We hoeven er niets voor te doen. Het gaat allemaal via mond-tot-mondreclame. Ze komen overal vandaan, zelfs uit Noordwijk, Alphen aan den Rijn, Leiden en Haarlem. We hebben zelfs een wachtlijst, zo druk hebben we het. Gelukkig blijft deze nooit lang, want we zijn steeds weer bezig om tijd voor nieuwe lessen te creëren. We hebben er ook nieuwe paarden bijgekocht. Er zijn vijftig stallen en die zitten allemaal vol."

Volgens Koopman is de manege Hillegom de modernste van de regio. "We zijn enorm blij dat we door de kans van de gemeente dit mooie complex neer hebben kunnen zetten. We kunnen nu eindelijk grote wedstrijden organiseren, want we hebben binnen twee rijbanen en een grote buitenrijbaan, waarop we in april buitenwedstrijden organiseren."

Kwaliteit en plezier

Koopman ziet de vijf sterren als waardering voor al het werk. "We willen onze leden kwaliteit bieden, maar dat niet alleen, ook plezier, want dat is de basis. We hebben één lid dat al 45 jaar lid is en dat is heel lang als je bekijkt dat we nu ruim vijftig jaar bestaan. We hebben jonge leden, maar ook een gevorderde groep, die op hoog niveau rijdt. We hebben allround mensen opgeleid op het gebied van dressuurspringen. Al onze instructeurs hebben we intern opgeleid. Ze zijn begonnen op stal, vervolgens achter de bar, naar het leiden van een kinderpartijtje en uiteindelijk instructeur geworden."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>