Herdertjestocht trekt ruim duizend bezoekers | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: Remco Out

Herdertjestocht trekt ruim duizend bezoekers

De herdertjestocht was ook dit jaar weer een groot succes met ruim duizend deelnemers. In een drie kwartier durende tocht kwamen ze langs allerlei taferelen die het kerstverhaal vertelde.

Door Remco Out

De route was goed te volgen door de vele lichtjes die langs de route stonden afgelopen zaterdag. De route begon op het Henri Dunantplein waar al snel een lange rij stond, want er mochten steeds maar kleine groepjes door om opstoppingen te voorkomen.

Als eerste kwamen de groepjes langs de engel die aan Maria vertelde dat ze een kindje zou krijgen. Later werden kinderen en ouders opgeroepen om naar hun geboorteplaats te gaan om zich te laten registeren.

Gelukkig hoefde niet iedereen terug, maar kon je in de Hoftuin ook je naam opschrijven.

Totdat ze de herders, engelen en wijzen uit het oosten tegen kwamen die iedereen richting het kindjes Jezus stuurden. Uiteindelijk werd kindje Jezus in een stal in de Jozef-Martinuskerk gevonden. Hier kon iedereen iets lekkers te eten en te drinken krijgen om zo weer lekker op te warmen. De band van de Open hof en de muziekgroep van de Evangelie gemeente traden hier samen op, wat voor een gezellige kerstsfeer zorgde.

Samenwerking

De herdertjestocht is door vier kerken samen georganiseerd, namelijk de Protestante kerk Hillegom, katholieke kerk, Evangeliegemeente en Open Hof. Zij hebben allemaal hetzelfde kerstverhaal en kwamen vele jaren terug op het idee om samen iets rondom het kerstverhaal te organiseren. Dit jaar was het weer tijd voor de herdertjestocht.

Al in de lente waren de voorbereidingen begonnen en ook op de dag zelf waren ruim zestig mensen aan het helpen om alles in goede banen te leiden en er een gezellige avond van te maken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>