Bouw IKC officieel bekrachtigd | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: Annemiek Cornelissen

Bouw IKC officieel bekrachtigd

Ronald de Groot,bestuurder van de Sophia Scholen en Richard Waterman, bestuurder van Wonderland Kinderopvang hebben donderdag 12 december met de ondertekening van een intentieverklaring hun samenwerking voor de start van het nieuwe integraal kindcentrum (IKC) dat in Hillegom wordt gebouwd officieel gemaakt. Deze officiële gebeurtenis vond plaats op de plek waar dit IKC gebouwd gaat worden, het park aan de Vosselaan.

Naar verwachting zal deze medio 2021 worden geopend. De basisscholen de Jozefschool/de Leerwinkel maken onder andere deel uit van Sophia Scholen. Zij krijgen een plek in het gebouw, samen met Wonderland Kinderopvang. Om een speciaal tintje aan de ondertekening te geven waren de groepen 3 van zowel De Leerwinkel als de Jozefschool uitgenodigd bij de gebeurtenis aanwezig te zijn.

De ondertekening vond plaats in het bijzijn van twee groepen (groep 3) van beide scholen. Ook wethouder Fred van Trigt was bij de ondertekening aanwezig. Om een begin te maken met de samenwerking zal Wonderland Kinderopvang in maart verhuizen naar het voormalige pand van Het Smurfenbos, tegenover de huidige locatie van de Leerwinkel. De planning is dat de officiële opening van dit pand 4 maart zal plaatsvinden. Dit gebouw wordt momenteel opgeknapt en de komende twee jaar krijgt de BSO en Kinderopvang hier een plek.

Het streven is om voor de kinderen een huiselijke uitstraling te creëren. Het voordeel is ook dat de locatie dicht bij de nieuw te bouwen IKC is gevestigd, zodat iedereen al kan wennen. Wonderland Maasdamlaan, zoals de locatie gaat heten gaat ruimte bieden voor twee kinderdagverblijfgroepen en één buitenschoolse opvanggroep. Deze locatie biedt ouders en kinderen nu al de mogelijkheid voor een opstapje naar de doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar dat het nieuwe IKC straks biedt.

De kinderen die op de locatie Wonderland Maasdamlaan starten kunnen in de toekomst overstappen naar het IKC, daarmee kan de doorgaande leerlijn in samenwerking met het onderwijs voor hen al in 2019 beginnen. Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderopvang en welzijnsactiviteiten voor kinderen zijn samengevoegd. Vanuit een gezamenlijke pedagogische visie bieden Sophia Scholen, waaronder de Jozefschool en de Leerwinkel en Wonderland Kinderopvang vallen, de kinderen straks een doorgaande leerlijn.

André Hogervorst, directeur van zowel de Jozefschool en de leerwinkel sprak over deze belangrijke handtekening. "We zijn hier enorm blij mee en we staan op de plek waar de kinderen over een aantal jaren samen kunnen leren en spelen. Hoe kan je dit beter benadrukken dan bij deze officiële gebeurtenissen kinderen van beide scholen samen te laten spelen op de plek waar dit mooie gebouw zal komen te staan".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>