Eefje Muller uit Hillegom in ‘Je Geld of Mijn Leven’ van de EO | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Eefje is vanavond te zien in Je Geld of Mijn Leven.
Eefje is vanavond te zien in Je Geld of Mijn Leven. (Foto: Bron: EO)

Eefje Muller uit Hillegom in ‘Je Geld of Mijn Leven’ van de EO

CROWDFUNDING • Eefje Muller uit Hillegom is vanavond te zien in het tv-programma 'Je Geld of Mijn Leven'. In dit EO-programma volgt presentator Bert van Leeuwen vier patiënten die proberen via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie. De 31-jarige Hillegomse, die baarmoederhalskanker heeft, wil op deze manier geld inzamelen voor een dure immunotherapiebehandeling in Duitsland. Wie een bijdrage wil leveren, kan doneren via de website eo.nl/leven.

Hoewel het Nederlandse zorgstelsel tot de besten van Europa hoort, zijn er toch patiënten die tussen wal en schip vallen. Muller is één van hen: ze hoorde een jaar geleden dat haar baarmoederhalskanker is uitgezaaid en dat ze zich moet gaan voorbereiden op de dood. Daar legt ze zich niet bij neer: ze speurt het internet af naar alle mogelijke medische onderzoeken die er internationaal te vinden zijn. En niet zonder resultaat: er zijn wel degelijk behandelingen mogelijk. In het programma vertelt ze hierover: "Er zijn medicijnen die mij kunnen helpen, maar ik krijg ze niet. Het ligt voor het grijpen, maar ik mag het niet hebben."

"Duur in het onderhoud"
In Keulen (Duitsland) ontdekt ze een kliniek die kanker succesvol bestrijdt met een bijzonder soort immunotherapie. Muller startte medio dit jaar met de behandeling en ziet haar bloedwaarden weer normaal worden. "Maar", zegt ze zelf, "ik ben best wel duur in het onderhoud." De medicijnen zijn kostbaar en worden niet vergoed. Om met de behandeling te kunnen starten, spraken Eefje en haar man Jehro hun financiële buffer aan en leenden ze tienduizenden euro's van vrienden en bekenden. Om de behandeling voort te zetten, is bijna € 200.000 nodig.

Een gezicht geven
"In 'Je Geld of Mijn Leven' willen we de mensen die in ons zorgverzekeringssysteem buiten de boot vallen een gezicht geven", vertelt Bert van Leeuwen. In de kick-offuitzending van vanavond worden daarom naast Muller nog drie mensen geportretteerd: Evert Bloemert (42), Samantha Jaeggi-Werther (27) en de 6-jarige Geuko van Lang. "We roepen de kijker op om via de website eo.nl/leven geld te doneren voor een behandeling van de patiënten en we lichten toe waarom er geen vergoeding is vanuit de zorgverzekeraar. Ik blijf deze vier mensen enige tijd volgen en hoop dat we in 2019 kunnen laten zien dat iedereen het benodigde geld bij elkaar heeft gekregen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>