Gratis 'knalplanga' halen bij Pearle | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl

Gratis 'knalplanga' halen bij Pearle

Donnie met zijn knalplanga geeft het goede voorbeeld.
Donnie met zijn knalplanga geeft het goede voorbeeld. (Foto: pr)

VEILIGHEID • Vandaag introduceert Pearle Opticiens de 'knalplanga'. De 50.000 knalplanga's, beter bekend als vuurwerkbrillen, zijn tussen 12 en 31 december gratis op te halen bij de winkels van Pearle. 

Pearle introduceert de knalplanga in navolging van Donnie, die deze week in samenwerking met Rijksoverheid de gelijknamige track Knalplanga lanceerde. De knalplanga is de opvolger van de snelle planga, waarmee rapper en social media fenomeen 'Maradonnie' afgelopen zomer een hype creëerde.

Vuurwerk afsteken in Zuid-Holland
Uit het onderzoek van Pearle blijkt dat een op de vijf jongeren een vuurwerkbril heeft, maar deze niet opzet, omdat anderen dat ook niet doen. Bijna de helft van de jongeren (49%) in Zuid-Holland geeft aan zelf vuurwerk af te steken en sommigen overschrijden hierbij weleens de grens. Nederlands Oogheelkundig Gezelschap maakte al eens bekend dat bijna de helft (46%) van het oogletsel wordt veroorzaakt door vuurwerk van een ander.

Uit het onderzoek van Pearle blijkt onder meer dat:
* Twee op de tien Zuid-Hollandse tieners vuurwerk afsteken op tijden dat het niet mag (22%)
* Een op de tien Zuid-Hollandse jongeren weleens vuurwerk afsteekt in een drukke omgeving (10%)
* Een op de tien Zuid-Hollandse jongeren van mening is dat een vuurwerkbril overbodig is bij legaal siervuurwerk (11%)
Van alle ondervraagden in Nederland geeft een derde aan geneigd te zijn een vuurwerkbril op te zetten als iemand die ze online volgen dat ook doet. "We hebben een social campagne met Donnie opgetuigd om het onderwerp op een ludieke manier onder de aandacht te brengen. Zo proberen we tijdens oud en nieuw zoveel mogelijk ogen te beschermen", aldus Daphne Rehm, marketing manager Pearle Opticiens Nederland.

Gezonde ogen naar 2019
Ondanks dat de meerderheid van de jongeren nog geen vuurwerkbril draagt tijdens oud en nieuw, zien ze er wel het belang van in. Driekwart vindt zelfs dat het dragen van een vuurwerkbril voor iedereen verplicht moet worden. "Als grootste opticien van Nederland vinden wij het belangrijk dat alle ogen goed beschermd worden tijdens de jaarwisseling en dat willen we graag faciliteren door gratis vuurwerkbrillen uit te delen", vervolgt Rehm. De campagne loopt van 12 tot en met 31 december. De knalplanga's worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>