Eerste mantelzorgcompliment voor José Nierkes-Stijnman | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Een vvv-bon ter waarden van 100 euro:
Een vvv-bon ter waarden van 100 euro: (Foto: Annemiek Cornelissen)

Eerste mantelzorgcompliment voor José Nierkes-Stijnman

In het Leer- en Ontmoetingscentrum Plein28 werd zaterdag 24 november het eerste mantelzorgcompliment uitgereikt.

Dat gebeurde door wethouder Fred van Trigt aan mantelzorger José Nierkes-Stijnman, vanwege haar zorg voor haar twee, zoals ze ze zelf omschrijft, special care kinderen: Sarah (8) en Luuk (6), en de zorg voor haar vader John Stijnman.

In Hillegom en Lisse zijn meer dan 750 mensen in beeld die mantelzorg verlenen aan iemand in hun naaste omgeving. Dit wordt veelal gecombineerd met werk of een druk gezinsleven. Deze keer waren er vier uitreikmomenten voor het Mantelzorgcompliment dat bestaat uit een VVV bon ter waarde van 100 euro. Per keer waren ongeveer 150 mantelzorgers uitgenodigd. Van Trigt benadrukte het belang van mantelzorgers. "Een paar weken geleden was ik ook bij de dag van de mantelzorgers bij de Stichting Cultuur Beleving Hillegom. Dat was een mooie dag, georganiseerd door het Welzijnskompas, waarbij de mantelzorgers een dag voor zichzelf kregen aangeboden."

Van Trigt vertelde zelf ook van heel dichtbij het mantelzorgen te hebben meegemaakt. "Het zorgen van iemand in je omgeving met hartstocht, dat maakt het zo uniek. Zonder na te denken, omdat het zo is gelopen. Die dingen doe je, dat hoort erbij, denken dan velen. Maar zo is het niet. Het is niet de normaalste zaak, daarom willen we deze complimenten uitreiken, omdat we waarderen wat mensen doen voor hun naasten."

Van Trigt zei te hopen dat de ontvangers van het compliment er iets leuks mee gaan doen. "Misschien wel met degene aan wie u mantelzorg geeft, maar misschien ook wel eens een dagje voor uzelf."

Nierkes was duidelijk blij met het compliment. "Sarah is dyslectisch en heeft ADHD, terwijl Luuk hoogbegaafd is en ADHD heeft. Ze zijn dus heel tegenovergesteld en dat is vaak schipperen met de opvoeding. Als ouder ben je dan de hele dag aan het omschakelen. Dat is best zwaar, maar je doet het uit liefde. Ik ben minder gaan werken. Ik werk nu vier ochtenden, zodat ik er altijd ben als ze uit school komen."

Wat Nierkes met het geld gaat doen weet ze nog niet. "De decembermaand komt er aan, dus dat gaat zeker goedkomen!"

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>