Huiskamermuziek in Hillegom | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: Annemiek Cornelissen.
Foto: Annemiek Cornelissen. (Foto: ac)

Huiskamermuziek in Hillegom

HILLEGOM ♦ 65 deelnemers hebben zondag 28 oktober meegedaan aan het Learn2learn Benefietconcert. Iedere deelnemer bezocht drie Hillegomse huiskamers voor een Benefietconcert.

In totaal stelden negen Hillegommers hun woning open voor dit concert. Er deden negen artiesten aan het vijfde benefiet mee: Ambiance Ensemble, ICoustic, Barbara en Gerard, Ukelol, Yke en Ruby, Onder de Maan, Petra en Liesberth en Franzelli.

Omdat dit het vijfde Benefiet was, was er sprake van een jubileum. Dit jaar stelden weer andere mensen hun huiskamer open, dan voorgaande jaren. Hiervoor moest soms een kleine verandering plaatsvinden. Zo werd er een salontafel verwijderd of een kleed, omdat deze geen antislip had en men bang was dat er iemand zou vallen.

De deelnemers aan het benefiet bezochten op de fiets drie woningen, waar een hapje en een drankje voor hen klaar stond.

Hetgeen zij op muzikaal gebied kregen voorgeschoteld, was heel veelzijdig. Zo was er onder andere klassieke muziek, akoestisch gitaar met zang, kirtan met zang, instrumentaal met zang, maar deed ook een blazersensemble mee en was er een ukelele groep. De piano met zang was prachtig en de kunst van het spiegelen met zang heel bijzonder.

Na afloop werden alle deelnemers, maar ook de muzikanten uitgenodigd om naar het beginpunt, de Bestemming, te komen, waar een feestavond plaatsvond. Hier trad iedereen nog een keer op en waren de deelnemers en de mensen die hun huis beschikbaar hadden gesteld aanwezig. Marlies Verdonk, die de Stichting Learn2Learn heeft opgericht kon trots terugkijken: het Benefiet bracht 2265 euro op. Door de deelnemers en sponsoring bijeen vergaard. Eind november vertrekt Verdonk weer naar Gambia. Ze blijft daar een maand. "Dan ben ik drie weken thuis en dan ga ik weer. De stichting maakt samen met lokale jongeren educatieve theater- en filmprojecten in Gambia (West-Afrika). Door het maken van theater- en filmproducties door en voor lokale jongeren, wordt op een leuke en leerzame manier belangrijke informatie onder duizenden leeftijdsgenoten in heel Gambia verspreid. Het is prachtig werk en het is zo mooi om te zien, hoe blij we de jongeren maken. Ik wil iedereen die heeft meegewerkt dan ook bedanken".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>