Inwoners kunnen mening geven over groei Schiphol | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Inwoners kunnen mening geven over groei Schiphol

Regio • De Omgevingsraad Schiphol (ORS) vraagt inwoners om hun mening over de toekomst van Schiphol te geven. Dat kan tot en met 20 november via www.omgevingsraadschiphol.nl. De online vragenlijst is een van de stappen in het consultatietraject dat de ORS in september is gestart. Dit in antwoord op het verzoek van minister Cora van Nieuwenhuizen om de bevolking te raadplegen over hoe zij denkt over de ontwikkeling van Schiphol.

De ORS heeft het traject zo ingericht dat een zo breed mogelijk publiek betrokken wordt, schrijft de raad zelf in hun persbericht. "Zo wordt er kwalitatief en kwantitatief onderzoek gedaan naar hoe Nederland denkt over de ontwikkeling van Schiphol na 2020. Inmiddels heeft ook een eerste 'huiskamergesprek' plaats gevonden. Hierin wordt bij een bewoner thuis een gesprek gevoerd tussen omwonenden en regionale bestuurders, Schiphol-directeur Benschop en ORS-voorzitter Hans Alders. Deze huiskamergesprekken worden rond alle banen van Schiphol georganiseerd."

De Omgevingsraad wordt gevormd door vertegenwoordigers van 31 gemeenten, provincies, omwonenden, de luchtvaartsector en Schiphol. 

Twijfel over MER en Omgevingsraad

Over de uitbreiding van Schiphol wordt al lange tijd gesproken. Eerder werd bekend dat de berekeningen over geluidshinder in de Milieu Effect Rapportage (MER) niet klopten. Daarop besloot voormalig staatssecretaris Sharon Dijksma dat de berekeningen overnieuw moesten.  

De NOS deed vervolgens een ronde langs gemeenten met de vraag of zij vertrouwen hebben in de berekeningen. Ook werd hun mening gevraagd over het functioneren van de Omgevingsraad. Daaruit bleek dat veel gemeenten vinden dat de Omgevingsraad niet goed functioneert.  De gemeente Teylingen deed niet mee aan het onderzoek van de NOS, omdat de vragen te laat binnen waren

Luchtvaartdag

Op zaterdag 8 december wordt de consultatie afgerond met een luchtvaartdag. Daarna worden de resultaten verwerkt in het advies van de ORS aan de minister. Dit advies is bedoeld voor het kabinet om beleid en regelgeving in te vullen voor de ontwikkeling van Schiphol tot en met 2030.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>