Afbeelding
Foto: pr

Ouders in de schoolbanken op de Toermalijn

Onderwijs

Hillegom ♦ Op vrijeschool de Toermalijn startte vorige week het zogenaamde ouder-college. Ouders en grootouders waren uitgenodigd voor een leerzame avond. Het thema was: jaarfeesten.

Het afgelopen jaar zat het team op de Toermalijn niet stil. De school is in juni 2018 door de inspectie van het onderwijs bezocht en deze was zeer te spreken over de ontwikkeling die de school doormaakte. Het schooljaar heeft een duidelijk ritme op de vrijeschool. Aandacht voor seizoenen, respect voor de natuur en in verbondenheid feest vieren, zijn dan ook belangrijke thema's. Over de jaarfeesten werden de ouders geïnformeerd op dit eerste ouder-college. Directeur Jacoline Wiskerke sprak over de oorsprong en de functies van de jaarfeesten. Daarna was er ruimte voor een verdiepend gesprek en voor een kunstzinnige opdracht. Ouders gingen met bijenwas aan de slag en maakten prachtige figuren, passend bij de jaarfeesten. De avond werd afgesloten met een Sint Maartenslied, begeleid door één van de ouders.

In de toekomst organiseert de school meer ouder-colleges. De eerstvolgende is op 14 januari 2019. Het onderwerp is dan: Ontwikkelingsfasen van een kind binnen het antroposofisch gedachtegoed. Het ouder-college is een krachtige manier om de brug te slaan tussen het leven thuis en op school. Interesse? Vraag een folder aan via de mail: info@de-toermalijn.nl, of maak een afspraak voor een kennismaking via hetzelfde mailadres.

Uit de krant