Prinses Laurentien leest voor | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
| Foto: Diana Maas
| Foto: Diana Maas (Foto: diana maas)

Prinses Laurentien leest voor

Hillegom ? De kinderboekenweek duurt dit jaar nog tot en met 14 oktober en dit evenement is al sinds 1954 een initiatief van stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Tijdens dit evenement, wat inmiddels is uitgegroeid van een week naar tien dagen, bezocht HKH Prinses Laurentien vorige week de Johannesschool.

Door Diana Maas

Hare Koninklijke Hoogheid, Petra Laurentien Brinkhorst, is de echtgenote van Prins Constantijn en zet zich in voor projecten ter bestrijding van laaggeletterdheid onder volwassenen. Daarnaast richt zij zich ook op initiatieven rondom leesbevordering onder kinderen en jongeren. De Johannesschool had voor deze kinderboekenweek een gedichtenwedstrijd georganiseerd onder de leerlingen en de prinses daarbij uitgenodigd het winnende gedicht te komen voorlezen.

De prinses werd bij aankomst verwelkomt door directeur Bob van den Steenhoven, burgemeester Arie van Erk en door leerlinge Freya de Groot, die de prinses een prachtig boeketje overhandigde. Freya zag er zelf ook heel feestelijk uit en had ook bloemen; niet in haar handen, maar tussen haar ingevlochten haren. Samen met de prinses liep zij hand in hand de school binnen.

Tessa van der Lans uit groep 5 was de winnares van de gedichtenwedstrijd. De prinses las het gedicht voor en natuurlijk ontving Tessa applaus van iedereen in de zaal. Ook kreeg zij uit handen van de prinses, een boek cadeau.

Onder het pseudoniem 'Laurentien van Oranje' schreef de prinses in 2009 haar eerste kinderboek 'Mr. Finney en de wereld op zijn kop.' Mr. Finney, half haai, half mens, is heel kordaat, een tikkeltje voornaam en nooit overheersend. Hij oordeelt niet, maar is wel nieuwsgierig in alles wat hij hoort, ziet, voelt en doet. "Hij is eigenlijk net als jullie", vertelt de prinses. "Ik heb voor de school Mr. Finney meegenomen en deze laat ik hier!" De prinses houdt een knuffel omhoog. Ter afsluiting van het plenaire gedeelte werd het schoollied gezongen.

Na afloop werd een groepsfoto met de directeur en de burgemeester gemaakt, maar ook met de oudste en jongste leerlingen van de school: Anne van Soldt en Jayden Hoogenbosch en natuurlijk met Freya en Tessa.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>