Zeer succesvol cultuurfestival | Hillegommer
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo dehillegommer.nl
Van jong tot oud was aanwezig op het Fioretti College. | Foto en tekst: Remco Out
Van jong tot oud was aanwezig op het Fioretti College. | Foto en tekst: Remco Out (Foto: remco out)

Zeer succesvol cultuurfestival

Hillegom ♦ De eerste editie van het Cultuurfestival Hillegom kan met rond de duizend bezoekers de boeken in als een drukke en geslaagde dag. De organisatoren hadden een programma opgezet vol muziek, dans, exposities en workshops. Zo was er voor iedereen wat te doen en te beleven afgelopen zaterdag in het gebouw van het Fioretti College Hillegom.

Bij de entree stonden twee foodtrucs en werd muziek gespeeld.

Hier was het ook mogelijk om graffiti te spuiten en een VR experience (Virtual Reality) beleven. Eenmaal binnen werden de bezoekers getrakteerd op een markt met verschillende culturele verenigingen.

In deze grote zaal waren optredens van onder andere het koor Eigenwijs, de muziekschool en DJeff.

Daar bleef het niet bij op dans- en muziekgebied: zo was er in de theaterzaal nog een vol programma. Cresendo, HHK en balletschool Marha de Rijk gaven hier acte de présence.

Het mooie programma werd afgesloten door de twee comedians: Harry Glotzbach en Roel C. Verburg.

Exposities en workshops

Op verschillende plekken door het gebouw waren er exposities en workshops. Zo waren er werken van De School en Living Museum te bekijken. Ook was nieuwswebsite Hillegom Online aangewezen die een foto expositie hadden met allemaal mooie nieuwsfoto's van de afgelopen acht jaar. Verder waren ook workshops van onder andere de Kunstuitleen, BiB en Living museum.

Organisatoren Ingrid Reerink en Nadine Stolk keken terug op een geweldige dag: "We hebben alleen maar positieve reacties gekregen. Het is zo leuk dat we met zoveel verschillende organisaties zo'n dag kunnen maken", vertelt Stolk trots. Ze waren samen al ruim een jaar bezig met de voorbereidingen, waardoor alles op de dag vlekkeloos verliep. "De sfeer was erg goed. Fantastisch dat velen meededen en kwamen kijken bij optredens", vertelt Reerink blij.

Als het aan de dames ligt, komt er ook een tweede editie van het cultuurfestival. "We hebben nu de blauwdrukken voor het festival en kunnen eventueel uitbreiden.

Het voordeel is dat het iets minder tijd zal kosten." Voor volgend jaar wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om organisaties van buiten Hillegom bij het festival te betrekken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>