Kleurenpracht bij kasteel Keukenhof. | Foto en tekst: Arie in 't Veld
Kleurenpracht bij kasteel Keukenhof. | Foto en tekst: Arie in 't Veld Foto: arie in t veld

Keukenhof Dahliadagen nieuw initiatief

Algemeen

LISSE ♦ Voor de rest van de zomermaanden kunnen bezoekers van het terrein bij kasteel Keukenhof genieten van een grote en grootse Dahliashow.

De Dahlia is vernoemd naar de Zweedse plantkundige Andreas Dahl (1751-1789), maar toen waren er nog niet zoveel soorten als nu. Naar verwachting zullen bij het kasteel zo'n 150 soorten Dahlia's de komende periode in bloei staan. Naast andere soorten zomerbloemen. En dat dan in alle mogelijke kleuren en uitvoeringen. Wat dat laatste betreft wordt onder andere gesproken van de types Decoratieven, Spinnenkoppen, (Spiders), Cactus en Semi Cactus. Elk soort heeft de eigen kenmerken qua uitstraling maar wel een ding gemeen namelijk de enorme kleurenpracht. Keukenhof haakt met deze show in op het vorig jaar voor het eerst georganiseerde Dahlia Event in de regio en insiders denken dat dit een blijvertje kan zijn. Overigens niet te vergelijken met de Zomerhof die jaren geleden op het terrein van de bloemententoonstelling plaatsvond, maar louter toegespitst op het presenteren van de Dahlia. Woensdag 22 augustus worden de Keukenhof Dahlia Dagen geopend in samenwerking met het Bloemencorso Zundert waarvan de praalwagens jaarlijks met duizenden dahlia's worden bekleed. Ongeveer zoals het Bloemencorso van de Bollenstreek met hyacinten. Na de opening om half vier is de show op de dagen erna voor iedereen gratis te bezoeken. Zoals het er nu naar uit ziet worden er ook Dahlia mozaïeken getoond. Onder andere bij De Nachtegaal; Dever; de CNB; de Agathakerk en het museum De Zwarte Tulp.

Bloeien tot de eerste vorst

In de regio is de Dahliateelt overigens van oudsher niet onbekend en zijn in de zomermaanden nog altijd de nodige Dahlia's op de velden te bewonderen. Niet alleen aaneengesloten soorten en kleuren, maar ook op de diverse proeftuinen. Van het product is ook bekend dat het (in de tuin) kan bloeien totdat de eerste vorst zich aandient en tot die tijd een ware bloemenzee realiseert.

Uit de krant