De voorstellingen vinden plaats in Nederlands enige 6-masten circustent: de Magic Dome.
De voorstellingen vinden plaats in Nederlands enige 6-masten circustent: de Magic Dome. Foto: Piet Hein Out

Hozo gaat voor Circus Sijm

Algemeen

Hillegom ♦ Ook dit jaar doet HOZO mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Doel: geld inzamelen om Circus Sijm naar Hillegom te halen.

De meeste bewoners van de woonzorgcentra Bloemswaard, Parkwijk en Maronia zijn al heel lang niet meer naar een circus geweest. Zij zijn ook niet meer in staat om de reis naar het circus te maken. Daarom lijkt het Hozo leuk om het circus naar haar cliënten te brengen. De Rabobank Clubkas Campagne kan helpen deze droom waar te maken.

De campagne wordt voor de vierde keer door Rabobank Bollenstreek georganiseerd. Verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen zich voor deze actie inschrijven en zo geld verdienen. De leden van de lokale banken bepalen welke club een bijdrage krijgt. Elk lid krijgt drie stemmen en kan deze van 4 tot en met 19 september verdelen over de deelnemers. Elke stem is geld waard, dus hoe meer stemmen een club krijgt, hoe hoger de opbrengst. In oktober is de grote finale en worden de cheques uitgedeeld. Hozo hoopt dan een grote cheque te mogen ontvangen en haar cliënten een onvergetelijke dag in het circus te kunnen bezorgen.

Voor informatie en vragen: José Nierkes, j.nierkes@hozo.nl, 0252-576 500.


Klaverjassers aan slag

Beinsdorp n De R is weer in de maand, dus er kan weer op maandagavond geklaverjast worden bij de Klaverjasclub Beinsdorp in het Dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5 in Beinsdorp.

Op 3 september gaat het nieuwe seizoen van start. Er wordt op zijn Amsterdams, individueel in vier ronden en in een gezellige sfeer, geklaverjast. De kaarten worden geschud om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De inleg bedraagt 3,50 euro per persoon. Nieuwe kaartleden zijn welkom. Meer informatie via 06-27578093 en 06-81715117. Mailen kan ook: klaverjasclubbeinsdorp@t-mobilethuis.nl.


Zwemmen met je maatje

Lisse n 'Zwemmaatjes' is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse en wordt ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation.

Zwemmen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gezondheids-, mobiliteitsproblemen of een klein sociaal netwerk waarom men denkt nooit meer in een zwembad te kunnen komen. Speciaal voor deze groep wordt het project 'Zwemmaatjes' gehouden. Na de vakantieperiode gaat het seizoen 'Zwemmaatjes' op 3 september weer van start.

Elke eerste maandag van de maand wordt Zwemmaatjes aangeboden van 12.00 tot 13.00 uur (aanvang 11.45 uur). Meedoen kost slechts 5 euro per duo, inclusief een kopje koffie of thee.

Iedereen is welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger (je 'maatje') op eigen tempo te bewegen in het warme water van Sportcentrum De Waterkanten. Dit sportcentrum is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan gaan zwemmen.

Geen vervoer of maatje?

Deelnemen aan Zwemmaatjes kan door aanmelding via de site van Sportfondsen Lisse: www.sportfondsenlisse.nl. Dit kan tot één week van tevoren.

Het is ook mogelijk om aan te melden via de mail/telefoon bij buurtwerker Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl, 06-453 315 45.

Geen maatje die meegaat of een probleem met vervoer? Welzijnskompas kan zorgen voor een oplossing.

Uit de krant