Afbeelding

Fietscursus volwassenen

Algemeen

Hillegom ♦ Voor iedereen het lastig vindt om op de pedalen te gaan, start 3 september de cursus Fietsen voor Volwassenen.

De cursus is bedoeld voor personen die niet kunnen fietsen of door omstandigheden een tijd niet hebben gefietst en daardoor angst hebben om weer op de fiets te stappen.

De cursus bestaat uit tien praktijklessen en vier theorielessen waarna de deelnemers zich veilig in het drukke verkeer kunnen verplaatsen.

De lessen worden elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur en met de theorielessen tot 11.15 uur gegeven, met uitzondering van de schoolvakanties. Tijdens de eerste lessen wordt er in een veilige omgeving geoefend: op het schoolplein van De Savioschool aan de Olympiaweg 27. Na ongeveer vijf lessen kunnen de cursisten onder begeleiding de weg op.

De kosten van de cursus bedragen 25 euro. Dit bedrag wordt na voldoende volgen van de cursus weer terugbetaald. Ook mensen die buiten Hillegom wonen zijn welkom.

Aan de voorgaande cursussen hebben vele dames en heren met veel plezier deelgenomen en zij fietsen nu vrolijk door het dorp om hun boodschappen te doen of om hun kinderen naar school te brengen.

Meer info via: Marian Dekker, 06-54755007, of stuur een mail naar: marian@matmar.nl, onder vermelding van: naam, adres, telefoonnummer.

Uit de krant