Afbeelding
Foto: ac

IJsbaan vernoemd naar Esmee Visser

Algemeen

BEINSDORP ♦ Tijdens Beinsdorp Local Live werd Esmee Visser op zondag 1 juli door de voorzitter van IJsclub Juliana uit Beinsdorp dubbel verrast. Vanwege haar geweldige prestatie tijdens de Olympische spelen is de IJsbaan naar haar vernoemd en zal dus de Esmee Visser IJsbaan gaan heten.

Verder hebben de Beinsdorpers op allerlei manieren geld ingezameld voor de jonge schaatser en in totaal een bedrag van 2018 euro bij een vergaard. De cheque met dit bedrag kreeg zij ook overhandigd. Visser was duidelijk verrast. "Ik vertrouwde het al niet toen mijn moeder zei dat ik naar Beinsdorp Local Live moest gaan, in mijn oranje outfit en met mijn gouden medaille.

Ik dacht er zal toch niets naar me vernoemd worden. Nou ik had dus gelijk". Volgens Visser stond Beinsdorp altijd al op de kaart door Beinsdorp Local Live.

"Door mij is dat nu een beetje meer. En nu de schaatsbaan naar mij vernoemd, dat is supervet.

Sinds de Olympische spelen ben ik in een rollercoaster geraakt en daar zit ik eigenlijk nog steeds in. Ik word herkend op straat en daar moet ik eigenlijk nog mee leren om te gaan. Ik ben nog lang niet klaar met schaatsen. Ik hoop de komende jaren Beinsdorp nog blijer te maken".

| Tekst en foto: Annemiek Cornelissen

Uit de krant