De trotse kampioenen tonen hun oorkonde. | Foto: Remco Out
De trotse kampioenen tonen hun oorkonde. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Huldiging Hillegomse sportkampioenen

Sport

Het afgelopen jaar zijn er weer vele sportkampioenen in Hillegom bijgekomen. Van voetbal tot jeu de boules waren er kampioenen aanwezig om gehuldigd te worden. De sporters werden woensdag 27 juni op het podium op het hoofdveld van SV Hillegom gehaald.

Door Remco Out

Een voor een kwamen de teams of individuele teams naar voren en kregen ze van wethouder Fred van Trigt een petje en een certificaat. Veel verschillende sporten waren vertegenwoordigd waaronder trampolinespringen, handbal en turnen. Tussen de huldigingen werden demo's gehouden door onder andere turners en ritmische gymnasten van GV Jahn.

Naast de kampioenen werden nog meer mensen in het zonnetje gezet. Zo werd de Fairplay bokaal uitgereikt. Vijf jongeren die op een goede manier met sport bezig zijn werden naar voren geroepen. Uiteindelijk ging Iris de Vries met de bokaal naar huis. Ook werd de sportvrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Sylvia de Haan werd met een smoes naar het sportpark gelokt. Het was een grote verrassing voor haar, maar volgens de wethouder zeker verdiend voor haar werkzaamheden voor de Avondvierdaagse Hillegom.

Uit de krant