In de bibliotheek is elke donderdag tussen 14 en 16 uur hulp te vinden over digitale zaken.
In de bibliotheek is elke donderdag tussen 14 en 16 uur hulp te vinden over digitale zaken. Foto: pr

Ingezonden brief

Ingezonden

Robert Lijbers ontving de redactie de volgende ingezonden mail: "De provincie Zuid Holland wordt niet bestuurd. De volksvertegenwoordigers durven geen besluit te nemen over de Duinpolderweg. Zij gebruiken lobby clubjes om de variant te kiezen voor deze onnodige weg. Is dat democratisch?"

"Dorpsraden van Zwaanshoek, Beinsdorp en Bennebroek, aangevuld met bedrijven lobbyisten kozen het "voorkeursalternatief". Die naam duidt er al op dat onze statenleden niet durven te besturen. Het is natuurlijk geen wonder dat gehuchten die last hebben van sluipverkeer en bedrijven kiezen voor meer asfalt. Om de Bollenstreek te ontsluiten is het doortrekken van N207 naar de N 206 de eenvoudigste oplossing en dan bij Langevelderslag een nieuwe badplaats: Hillegom aan Zee.

Een droom, geen realiteitszin? Wellicht, maar wel een voorstel waar je kunt wonen in iets anders dan die saaie dorpsuitbreidingen die nu worden opgediend. Door de vele varianten van die Duinpolderweg worden de laatste 10-15 jaar telkens weer gewone burgers de dupe: nu ik weer! Ik woon en werk in een Rijksmonument waar ik een plan voor heb. Ik ben 68 jaar, werk nog als architect en ben bijna klaar met mijn plan voor de toekomst van dit Rijksmonument. Eind 2017 leken alle seinen op groen te staan. Toen werd op 20 december 2017 het besluit van de provincies Noord en Zuid Holland bekend: Het nieuwe tracé van de Duinpolderweg ging over mijn huis. Het slopen van mijn huis is nodig om dit tracé mogelijk te maken. De nationale ombudsman heeft in 2013 een vergelijkbare casus onderzocht: de A15 en de Betuwelijn. Dat leidde tot het rapport: Gevangenen van een Tracé. De ombudsman concludeerde: Het overheidshandelen is in strijd met de redelijkheid en daarmee niet behoorlijk. De overheid luisterde daar toen niet naar. Waarom doek je die ombudsman dan niet op, samen met het referendum?"

Uit de krant