Carrousel rijden bij de manege met 160 deelnemers | Hillegommer
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo dehillegommer.nl
Paardjes kijken tijdens de jaarlijkse happening. | Foto: Annemiek Cornelissen
Paardjes kijken tijdens de jaarlijkse happening. | Foto: Annemiek Cornelissen

Carrousel rijden bij de manege met 160 deelnemers

Bij de manege Hillegom werd zondag 10 juni het evenement "De Marny Baks Stichting Opkikker Memorial 2018" gehouden. Ter nagedachtenis aan het meisje Marny Baks, die is overleden aan de gevolgen van kanker. Haar vader Willem Baks wil de herinnering aan zijn meisje levend houden en zo werd besloten van dit evenement een jaarlijks terugkerende activiteit te maken. De invulling is steeds anders, maar een wedstrijd gaat er steevast als een rode draad doorheen. De opbrengst wordt geschonken aan Stichting De Opkikker.

Door Annemiek Cornelissen

Volgens Bob Koopman, eigenaar van Manege Hillegom worden er jaarlijks wisselend dressuur, pas de deux of carrouselwedstrijden georganiseerd.

Dit jaar was het de beurt aan een carrouselwedstrijd. Er hadden zich 160 deelnemers opgegeven. "Het leuke van deze wedstrijd is dat men in groepsverband deelneemt en iedere groep had weer een ander thema. Zo waren er onder andere de thema schaapskunde en elitekorps Kesseling. De deelnemers waren als groep verkleed en reden op muziek en dat is altijd heel mooi om te zien."

Veel publiek was er op de wedstrijd afgekomen, met als gevolg een overvolle kantine en een overvol terras. Ieder jaar wordt er een extra activiteit aan het gebeuren toegevoegd. Dit keer was dat een markt met kraampjes met artikelen op paardengebied, schoonheid, sieraden, het Zuid Hollands Landschap en de imker van de weerlanerpolder. Ook stond er een luchtkussen en waren er optredens van Lindsey Keuris van The Voice Kids en zanger Dave Giacomini.

Het doel van de dag is volgens Bob Koopman iedereen een leuke dag aanbieden met veel plezier, maar ook naamsbekendheid te maken voor Stichting De Opkikker. "Deze Stichting doet prachtig werk. We hebben meegemaakt hoe Marny op 11-jarige leeftijd overleed en dat heeft er flink ingehakt. Het meisje kwam iedere dag naar stal. Er viel een groot gat. Op deze manier houden we de herinnering aan haar levend."

De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede aan Stichting De Opkikker en deze zal binnenkort bekend worden gemaakt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>