Afbeelding
Foto: pr

46ste schaakvierkamptoernooi prooi voor Vincent Oudewaal

Sport

Het 46ste schaakvierkamptoernooi van Schaakclub De Uil vond vrijdag 8 en zaterdag 9 juni plaats in de Bestemming.

Toernooidirecteur Cok Ippel, die ook voor de 46ste keer leiding gaf aan het toernooi, verwelkomde tachtig deelnemers. De hoofdgroep van het toernooi werd gewonnen door Vincent Oudewaal. Hoewel hij in de laatste partij verloor van de kersverse clubkampioen van De Uil, Jan Havenaar, bleef hij een half punt voor op nummer twee, Ad Reijneveld.

De eer van de plaatselijke schaakclub werd verdedigd door 14 Uilen, waar Willem Hensbergen met een score van 3 uit 3 (als enige in het toernooi ) het beste in slaagde. Ook Richard Copier won zijn groep met 2,5 uit 3 en een eervolle vermelding is er voor voorzitter Jan Plomp, die tweede werd in zijn groep.

Verder raakte de organisatie de ABN-beker kwijt. Lang voordat de ABN-bank fuseerde met de AMRO-bank, had eerstgenoemde deze wisselbeker gesponsord. Dit museumstuk werd nu voor de vijfde keer in totaal door Frank van de Pavoordt gewonnen, waardoor hij nu definitief eigenaar werd van deze beker. Een mooie beloning voor deze sympathieke speler, die al sinds 2007 verwoede pogingen deed om dit kleinood te bemachtigen. Al met al een leuk en memorabel toernooi, dat ongetwijfeld in 2019 zijn 47ste editie zal beleven

Uit de krant