Buurt baalt van achterstallig onderhoud Maartensheem | Hillegommer
Logo dehillegommer.nl
Het gras staat op de meeste plekken minstens 20 centimeter hoog.
Het gras staat op de meeste plekken minstens 20 centimeter hoog. (Foto: Remco Out)

Buurt baalt van achterstallig onderhoud Maartensheem

GROEN • Alles rondom de wijk Maartensheem is de laatste jaren mooi opgeknapt. Zo heeft woonzorgcentrum Parkwijk een nieuw gebouw gekregen en is er een nieuwe woonwijk verrezen. Alleen is er in de wijk zelf niet veel van de vernieuwingen te merken.

Door Remco Out

De meeste woningen in deze wijk worden verhuurd door woonstichting De Key die vooral huizen heeft in Zandvoort en Amsterdam. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de meeste delen van het gemeenschappelijke groen en voor de staat van de huizen. Dit blijft volgens de bewoners de laatste tijd erg achter. "De Key wil de wijk al een tijd verkopen. De laatste jaren wordt er minimaal onderhoud aan het groen en de huizen gedaan", laat bewoner meneer Beelen weten. Zelf proberen de ouderen wel hun buurt netjes te houden; zo heeft meneer Beelen zelf zijn balkon geverfd. Alleen kunnen niet alle bewoners dat. "We proberen onze eigen tuintjes allemaal netjes te houden, maar aan het gemeenschappelijk groen is geen beginnen aan. Voor het laatst is bijvoorbeeld het gras in oktober gemaaid en het staat nu zo hoog dat je er met een normale maaier niet meer doorheen komt", vult bewoner mevrouw De Groot aan.

Bij wie de bewoners moeten aankloppen is ook niet duidelijk. De gemeente onderhoudt een bepaald deel van de wijk, en andere delen doet De Key. De woonstichting geeft ook aan de krant geen duidelijk antwoord, terwijl de gemeente al binnen een dag kan laten zien wie voor welk stuk verantwoordelijk is. Na doorvragen komt ook De Key met een reactie. Daaruit blijkt dat alle onderhouden stukken onder de gemeente vallen en alle stukken waar het gras hoog staat en het andere groen niet is onderhouden van De Key is. Volgens De Key ziet het groen eruit, zoals zij heeft afgesproken met de gemeente. Volgens de gemeente zijn er echter alleen afspraken over de verdeling gemaakt en niet over de kwaliteit van het onderhoud. Daarna laat de woonstichting weten dat ze binnenkort een hovenier sturen voor het onderhoud, want het blijkt toch wat te lang. Gevolgd door: "Als bewoners vragen hebben, kunnen ze met ons contact opnemen."

De bewoners hopen dat de grote werkzaamheden nu wel goed bijgehouden worden. "Als het straks weer netjes is en blijft, zal iedereen proberen een steentje bij te dragen om het ook netjes te houden", laat mevrouw De Groot weten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>