Vanaf links: Ingrid Reerink, Annechien Snuif, Nadine Stolk en Roxane van Acker. | Foto en tekst Annemiek Cornelissen
Vanaf links: Ingrid Reerink, Annechien Snuif, Nadine Stolk en Roxane van Acker. | Foto en tekst Annemiek Cornelissen Foto: ac

Logo voor Cultuurfestival onthuld

Cultuur

In de bieb werd vorige week het logo voor het Cultuurfestival Hillegom onthuld. Dat gebeurde door wethouder Annechien Snuif, onder toeziend oog van Roxane van Acker, directeur van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Ingrid Reerink van de Bibliotheek Zuid Kennemerland en Nadine Stolk directeur van de Hillegomse Muziekschool.

Tijdens de middag werd ook de jongerenredactie gepresenteerd die het festivalmagazine voor het Cultuurfestival gaat verzorgen. Deze redactie wordt begeleid door schrijver, illustrator en uitgever Harald Timmer. Onder leiding van de Bibliotheek Hillegom en de Hillegomse muziekschool zal 29 september de eerste editie van het Cultuurfestival Hillegom worden gehouden. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn op het terrein van het Fioretti College diverse lokale organisaties en verenigingen aanwezig die daar hun kunsten komen vertonen. Snuif blikte in haar speech terug naar het moment dat zij begon als wethouder bij de gemeente Hillegom. "Toen ik startte als wethouder werd er in Hillegom subsidie verstrekt voor de poëziewedstrijd en het cultuurweekend. Dit werd al een aantal jaren met veel enthousiasme georganiseerd. Het idee is toen ontstaan om deze subsidie op een andere manier te gaan uitgeven, zodat er meer samenwerking zou ontstaan tussen de culturele organisaties in ons dorp. Samenwerking word ik natuurlijk blij van, want samenwerken is de sleutel tot een samenleving waar mensen naar elkaar omzien, als het erop aankomt en er zijn voor elkaar".

Volgens Snuif is er een ander subsidiebeleid gekomen met onder andere uitgaven voor een cultuurcafé, een centrale cultuuragenda, een dorpsdichter, een kunstroute en twee kunst en cultuurevenementen. "Een daarvan is Hillegom Romantique, dat dit jaar voor de tweede keer zal plaatsvinden in de Hoftuin onder de bezielende leiding van de HHK en in de sfeer van het orkest van Andre Rieu. Dit als aanvulling op het Hillegoms Muziekfeest, wat een andere doelgroep en een andere sfeer kent." Hierna keerde Snuif terug naar het Cultuurfestival. "Deelnemers zijn onder meer De Hillegomse Balletschool, Kunstuitleen Bollenstreek en de Hillegomse Harmoniekapel." Met een druk op de knop, waardoor een en ander zichtbaar werd op een groot scherm, onthulde de wethouder vervolgens het logo.

Uit de krant