Afbeelding
Foto: pr

Creatief Centrum Bennebroek exposeert in de bieb

Cultuur

Drie docenten van het Creatief Centrum Bennebroek(CCB) exposeren nog tot 30 juni met het werk van een aantal van hun cursisten in de bibliotheek aan de Sportlaan.

Renske Hoekstra geeft sinds 2014 mozaïekles bij het CCB. Haar cursisten werken met diverse materialen zoals wandtegels in vele kleuren, glas en scherven van serviesgoed. Voor deze tentoonstelling zijn werken gekozen die geschikt zijn om aan de wand te hangen. De mozaïekwerken zijn te zien tot 14 mei. Marieke Zeylemaker is sinds 2001 als docent keramiek handvormen verbonden aan het CCB. Haar cursisten werken met diverse technieken; met plakken klei, ringenopbouw of boetseren. De keramiek is te zien tot 30 juni.

Margriet van Tilborg geeft al heel wat jaren diverse schildercursussen bij het CCB. Samen met een aantal van haar cursisten exposeert zij vanaf 14 mei tot 30 juni. Tijdens haar cursussen portretschilderen, gemengde techniek, zaterdagatelier en schilderen met acrylverf ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Onbekende materialen en nieuwe technieken worden aangevuld met tekenvaardigheden, kleurkennis of expressie. Van de verschillende cursussen is werk te zien. Het CCB is ruim 33 jaar geleden gestart in Bennebroek. Sinds september 2016 is het CCB gevestigd in het Trefpunt. De locatie is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en er is ruime parkeergelegenheid.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek. Meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Uit de krant