Leerlingen van baisschool De Fontein en de cheque. | Foto: Annemiek Cornelissen
Leerlingen van baisschool De Fontein en de cheque. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: ac

Bijna 2400 euro voor Franniez

Algemeen

Bij Basisschool De Fontein werd dinsdag 27 maart een cheque van 2399 euro overhandigd aan Kinderfonds Franniez.

Door Annemiek Cornelissen

De leerlingen van deze basisschool hebben de laatste maanden heel goed hun best gedaan om zoveel mogelijk ansichtkaarten voor dit goede doel te verkopen. Alle groepen hebben heel goed verkocht, maar de groepen 4, 7 en vooral groep 6 staken daar met kop en schouders boven uit. Groep 6 is ook direct betrokken bij Kinderfonds Franniez door hun chronisch zieke medeleerling Jet van Maasdam.

Samen met haar klasgenootje Rinze de Rooij boden zij, omringt door de hele klas aan de voorzitter van het Kinderfonds Franny Slingerland, de cheque aan. Slingerland was duidelijk blij met dit enorme geldbedrag. "Wij zijn een fonds, dat geen subsidies ontvangt en zijn dus volledig afhankelijk van dit soort acties. Daarom is dit zo fantastisch. We zetten ons in voor chronisch zieke kinderen, die niet meer beter worden en dus moeten leren leven met hun ziekte." De Fontein heeft niet alleen de kaartenactie gedaan, maar ook een flessenactie. In de hal van de school staat een grote kast, waar flessen kunnen worden ingeleverd voor dit goede doel. Deze actie duurt nog het hele jaar, dus er gaat nog veel meer geld naar het fonds.

Door het Kinderfonds krijgen de chronisch zieke kinderen een spiraal. Bij ieder ziekenhuisbezoek bij een ziekenhuis die bij het fonds is aangesloten krijgen ze franniez trede die ze mogen kiezen in een kleur die zij mooi vinden en een sticker, die ze op de spiraal kunnen bevestigen. 

Landelijk doen 32 ziekenhuizen mee met het project

"Op deze manier krijgen ze een mooie kleurige spiraal die ze overal kunnen neerhangen. Het is een soort troost, voor wat zij moeten meemaken. Er zijn in Nederland 32 ziekenhuizen bij het project aangesloten en ook nog kinderthuiszorgorganisaties. Op de stickers kunnen de kinderen zien wat zij hebben moeten ondergaan van een transfusie, een ambulancerit tot een verbandwissel. Het trieste is wel, hoe meer trede's , hoe zieker het kind eigenlijk is. Wij proberen het op deze manier dragelijker voor hen te maken".

Uit de krant