Frénk van der Linden. | Foto: Oscar Seykens
Frénk van der Linden. | Foto: Oscar Seykens Foto: Oscar Seykens

Frénk van der Linden te gast tijdens open huis bij De School

Cultuur

Hillegom n Kunstenaarscollectief De School houdt zaterdag 7 en zondag 8 april een open huis/lente expo met een zeer gevarieerd programma. De tien kunstenaars houden een overzichtsexpositie in de voormalige balletzaal en acht ateliers zijn geopend.

Journalist/auteur en kunstkenner Frénk van der Linden is oud-Hillegommer en zal de feestelijke opening verrichten om 15.00 uur. Bezoekers zijn daarna tot 16.15 uur in de gelegenheid zijn nieuwste boek, Onder Hollandse Helden, te laten signeren. Om 16.30 uur is er een dansoptreden met opzwepende Afro-dancehall en stoere hiphop. Op beide dagen geeft Ferdinand Wagemans om 14.00 uur miniworkshops centrifugepainting in zijn atelier. Gitarist/muziekleraar Milan Couzijn speelt en zingt zondag om 16.00 uur covers van onder meer Bob Dylan en Bruce Springsteen en geeft hier een eigen invulling aan. Hij wordt bijgestaan door Eddy Vink op percussie en Erwin Schwebke op bas.

Het nieuwe werk van RéNoo is een vervolg op de orde voorkomend uit chaos. Het werk van Helena Nascimento is letterlijk een mix van allerlei media: collages, schildertechnieken en digitale bewerkingen. Beeldhouwer Wim Wissingh laat zich door zijn speksteenbeelden inspireren door de vorm van deze mooie steensoort waardoor unieke beelden ontstaan. De spiegellijsten van Robert van Rossem bestaan uit aparte, grillige vormen met verschillende dieptes en heel veel kleuren. Met haar visitekaartjes als inspiratiebron is Ineke Huijerman steeds meer gaan abstraheren. Hieruit zijn droompatronen ontstaan van landschap, steden, plaatsen waar ze ooit geweest is of herinneringen. Ferdinand brengt nu nieuw kleurrijk gelaagd werk met verrassende effecten. Allen op groot formaat.

Nathalie Brouwenstijn schildert bergachtige landschappen en Josée van Schuppen maakt expressieve creaties, vaak vol beweging, soms sereen en mixed mediawerken. Art MJG van den Heuvel tekent en schildert fantasie-achtige figuren (vaak vogelvrouwen). Voor Corine Buskop zijn mensen, dieren en beweging uitgangspunten. Ze tekent groot, met houtskool. De school bevindt zich aan het Henri Dunantplein 2-4 (naast de parkeergarage van AH) en het gebouw is open van 13.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.deschoolhillegom.nl

Uit de krant