| Foto: pr
| Foto: pr

Leerlingen Fioretti College aan het werk voor ondernemers

Onderwijs

Hillegom ♦ Op het Fioretti College is de afgelopen tijd hard gewerkt: niet alleen voor het centraal examen maar in dit geval voor een tiental ondernemers verenigd in zakenplatform Meerbusiness.

De leerlingen van 'Bouwen Wonen en Interieur' werkten samen met de leerlingen van 'Economie en Ondernemen' aan het project 'Custommade Promotiemateriaal'. Vanuit het ene profiel werd de productie geregeld, vanuit het ander profiel de sales. Schoolleider Dennis Kortekaas vertelt tijdens de feestelijke oplevering hoe het project tot stand is gekomen. We hebben goede contacten met het Meerbusiness. Ook dit is weer een voorbeeld van deze samenwerking. Ruim een maand geleden hebben er op school een tiental verkoopgesprekken plaatsgevonden tussen leerlingen en ondernemers. Na de kennismaking werden de bedrijven in kaart gebracht en vertelden de technische leerlingen wat de mogelijkheden zijn. Er werden direct meerdere presentatieborden, hockers en plantenbakken besteld. Speciale wensen zoals een opdruk van het bedrijfslogo of specifieke bedrijfskleuren werden genoteerd. Vervolgens zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Een van de leerlingen, Isa Bezuijen, vond het een heel erg leuk project: "Het is allemaal echt en je gaat alle dingen ook echt zelf regelen en uitvoeren."

Benedicte, een andere leerling, vult aan: "Tijdens dit project heb ik geleerd samen te werken met ondernemers en met de leerlingen van de andere sector. We hebben ook onze grote etalage bij de entree van de school mogen maken met dit project als onderwerp." 

Henrik en Kaylis geven aan zich naast de sales ook bezig te hebben gehouden met het facilitaire deel van de oplevering. Ook ondernemer Jonas Föllmi is erg enthousiast. "Halverwege het project werd ik via facetime op de hoogte gehouden van de vorderingen. Fantastisch! Er komt veel meer bij kijken dan dat de leerlingen zich hadden voorgesteld maar ik zie nu alleen maar blije gezichten", aldus Kortekaas. "Weer een leerzaam en leuk project wat volgend schooljaar zeker weer in ons onderwijsprogramma wordt opgenomen."

Uit de krant