Afbeelding
Foto: Marieke Voorn

Lekker lezen! Biebtips van Genie Does-Moison

Cultuur

Genie is bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland werkzaam als collectiespecialist.
Om de week geeft zij een aantal boekentips.  Alle titels zijn te leen bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. U kunt ze vanuit huis direct reserveren via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Tip 1:

Robert Bryndza
Het meisje in het ijs

In Londen krijgt inspecteur Erika Foster de leiding over een moordzaak. De jonge Andrea Douglas-Brown, dochter van een vooraanstaand politicus, is dood gevonden in een park in zuid Londen. Erika komt er al snel achter dat Andrea zich soms in duistere werelden begaf. Als ze daar meer over wil weten wordt ze flink tegengewerkt door de invloedrijke familie van Andrea.
Een nieuwe thrillerreeks met een vrouwelijke inspecteur als hoofdpersoon. Erika Foster past in het rijtje van Frieda Klein (Nicci French), Helen Grace (A.J. Arlidge) en Annika Bengtzon (Liza Marklund). Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Bryndza.

Tip 2:
Katie Fforde
Een tuin vol bloemen

De twee vrouwen Lorna en Philly krijgen het verzoek de tuin van een groot landgoed op te knappen. Hun liefde voor tuinen brengt ze nader tot elkaar. Vooral als ze een geheime tuin op het landgoed vinden die geheel verwaarloosd is. Ze besluiten het weer in de oude staat te brengen. Daarbij worden ze geholpen door de moeder van de eigenaar van het herenhuis. Bij de vrouwen, van drie verschillende generaties, zit het in de liefde niet mee maar ze vinden uiteindelijk toch het geluk.Een boek over liefde, tuinieren en taarten bakken. Kortom, een heerlijk boek voor de lente.

Tip 3:
Veronica Henry
Het huis van je dromen

De familie Willoughby heeft vijftig jaar lang in het schitterende huis Hunter's Moon gewoond. Om gezondheidsredenen moeten ze hun geliefde woning verkopen. De jonge makelaar Belinda Baxter gaat ze hierbij helpen. Ze voelt zich zeer aangetrokken tot het mooie huis en zijn omgeving. Tijdens de verkoop leert Belinda de geheime geschiedenis van de familie kennen en wordt daardoor geconfronteerd met haar eigen verleden. Ook zij werd ooit gedwongen afscheid te nemen van een fantastisch huis.
Goed geschreven feelgood roman waarbij de personages levensecht zijn neergezet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant