Manou Ruigrok en Ilse Rassin wonnen de Students Award. | Foto: Annemiek Cornelissen
Manou Ruigrok en Ilse Rassin wonnen de Students Award. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: ac

MeerBusiness Grand Finale

Algemeen

Honderdtwintig gasten waren op donderdag 8 maart in het Fioretti College Hillegom present tijdens de MeerBusiness Grand Finale met de bekendmaking van de winnaar van: De Jonge Ondernemersprijs Duin –en Bollenstreek, de winnaar van de MeerBusiness Duin –en Bollenstreek Fioretti Hillegom Students Award en de Service Punt Werk Duin –en Bollenstreek aanmoedigingsprijs.

Door Annemiek Cornelissen

De drie genomineerden voor de Jonge Ondernemersprijs waren Plus Tolenaar, Forte Vital en Bollenstreek Reisgids. Op deze avond presenteerden deze bedrijven zich aan het publiek. Uiteindelijk ging de award naar Daphne en Serdar Tolenaar van de Plus. Ook de MeerBusiness Students Award uitgereikt.

Zestien groepen van vier/ vijf studenten van het Fioretti College deden een gooi naar deze felbegeerde award. Zij maakten tijdens hun studie een bedrijfsplan en zijn daarna een bedrijf gestart. Dat betekende onder meer: een product kiezen, aandeelhouderskapitaal bijeenbrengen, belastingaangifte en boekhouding verzorgen en aan het eind van het schooljaar het bedrijf liquideren. Deze award werd gewonnen door Manou Ruigrok en Ilse Rassin. Ze startten hun bedrijf met z'n vieren en eindigden uiteindelijk samen. Ze kregen hun prijs voor een origineel product theeslakjes, die op een theekopje bevestigd kunnen worden, waardoor het theezakje uit wordt geknepen.

Tenslotte werd door Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek uitgekozen wie in aanmerking kwam voor de aanmoedigingsprijs 'meest maatschappelijk betrokken werkgever'. Dat is een werkgever die zich volgens Servicepunt Werk inzet voor personen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Winnaars werden Mario Sol en Mark ten Oever van Afval Loont.

Uit de krant