Het geld dat met de plukdag wordt opgehaald gaat in z'n geheel naar kindertehuis Hanukkah. | Foto: pr
Het geld dat met de plukdag wordt opgehaald gaat in z'n geheel naar kindertehuis Hanukkah. | Foto: pr

Tulpen plukken voor kindergeluk

Activiteiten

De Hillegomse Christine Lommerse houdt zondag 18 maart met meer dan vijftien vrijwilligers weer de bijzondere actie 'Pluk voor Kindergeluk', waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan kindertehuis Hanukkah van de Nederlandse Mariëtte Krouwel.

Krouwel vertrok op haar 19de naar Ghana om vrijwilligerswerk te doen en heeft nu jaren later, samen met haar Ghanese man Moses, een eigen kindertehuis gebouwd waar zij momenteel de zorg dragen voor 44 kinderen in de leeftijd van vier maanden tot en met 18 jaar. Ook bouwden zij een basisschool en is gestart met de bouw van een middelbare school.

Na afloop van het jaarlijkse Tulip Trade Event, bij Nord Lommerse Flower Bulb Group, mogen tulpenliefhebbers tulpen plukken uit de tentoonstellingsbakken in de expositiehal in Hillegom. Meer dan tweehonderd nieuwe en luxe tulpsoorten worden tentoongesteld: in totaal meer dan 100.000 tulpen. Vorig jaar was Lommerse blij verrast door de geweldige opkomst en de opbrengst van 3.000 euro. Dit jaar hoopt ze nog meer mensen kennis te laten maken met de prachtige tulpen en tegelijkertijd een mooi bedrag bijeen te krijgen door de verkoop van de tulpen en zo bij te dragen aan het geluk van de Ghanese kinderen. Elke bos tulpen (20 stuks) die geplukt wordt, kost 3 euro. De 'plukdag' duurt van 11.00 tot 17.00 uur aan de Nieuweweg 2. De toegang is gratis.

Uit de krant