Kim Ruigrok, Amber de Jonge en Fleur Oldenburger. | Foto: pr
Kim Ruigrok, Amber de Jonge en Fleur Oldenburger. | Foto: pr Foto: pr

Fioretti in de prijzen tijdens Skills Talents

Onderwijs

De provinciale kampioenschappen van Skills Talents Zorg en Welzijn, donderdag 22 februari in Den Haag, waren succesvol voor Kim Ruigrok, Amber de Jonge en Fleur Oldenburger: zij werden eerste in hun richting Zorg en Welzijn.

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. In tien verschillende wedstrijden kunnen leerlingen die een vmbo-opleiding volgen laten zien wat ze in hun mars hebben. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is hierbij een belangrijk element. Tijdens de finale maken de leerlingen deel uit van het provincieteam. Ook werken ze tijdens de finale samen met deelnemers van de andere wedstrijden op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk. Na de gewonnen voorronde op de eigen school, namen Kim, Amber en Fleur het nu op tegen teams uit de provincie. Al drie opeenvolgende jaren is een team van het Fioretti College in deze richting succesvol, waardoor de verwachtingen hooggespannen waren.

Na twee uur verschillende opdrachten uitgevoerd de hebben, volgde de zenuwslopende prijsuitreiking: de dames werden tot hun grote blijdschap uitgeroepen tot winnaar. Vol trots namen ze hun beker en hun startbewijs voor de finale in ontvangst. Nu nog een keer goed oefenen samen met hun docent Daisy Baarda en dan op naar de nationale finale op 15 maart in Zwolle.

Uit de krant