Vele bezoekers en popkoor Hillegom (achterin) staan op het punt samen te zingen.
Vele bezoekers en popkoor Hillegom (achterin) staan op het punt samen te zingen. Foto: pr

Popkoor Hillegom pakt uit met interactieve Xmas Sing Along

Algemeen

ZANG - Onder het motto 'Family and Friends The Christmas Edition' gaf het Popkoor Hillegom zaterdag 16 december in een uitverkochte zaal van Solution een spetterend Kerstconcert. Wat de bezoekers niet wisten, was dat zij ook onderdeel van het concert zouden worden.

De zaal was sfeervol versierd en achter het koor zorgde een elektronisch decor voor de meest schilderachtige plaatjes. Al bij het eerste vrolijke lied 'Deck the hall' mocht het publiek meezingen en dat gebeurde dan ook. Het koor vervolgde het concert met een een drietal mooie moderne kerstsongs met onder andere een solozang van Mijntje Du Pont en daarna waren de bezoekers aan de beurt.

Publiek zingt
De bezoekers, die het aandurfden, werden uitgenodigd de plaats van het koor in te nemen en onder leiding van dirigente Yvonne Caspers een tweetal liedjes te zingen. De koorleden deden letterlijk een stapje terug en een flink gedeelte van het publiek beklom het podium om de bekende kerstliedjes 'Midden in de winternacht' en 'Jingle Bells' te zingen.

De dirigente vond - na een ultrakorte repetitie - dat het best wel goed klonk en na deze bemoedigende woorden zongen de bezoekers, ondersteund door het combo en het koor, uit volle borst de beide kerstliedjes. Het was een succes en menig bezoeker vond het naar meer smaken. Op de foto staan de bezoekers klaar om te gaan zingen. De koorleden staan op de achterste rij.

Sfeervol begin
Nadat het publiek weer plaatsgenomen had, vervolgde het koor met een solonummer. "O, Holy Night" werd door Lisette Brandsma gezongen met als achtergrond de zangeressen Mijntje en Fabien. Terecht gaf het publiek dit drietal een daverend applaus. Na dit hoogtepunt vervolgde het koor het concert met afwisselend Engelstalige en Nederlandse moderne kerstliedjes. Na afloop was het publiek het erover eens dat dit een sfeervol begin was van de Kerstweek.

Het eerstvolgende openbare optreden van het koor is op zaterdag 10 maart 2018. De kaartverkoop start begin februari. Meer informatie over het koor is te vinden op www.jongerenkoor.nl.

Uit de krant