Vanaf links: Josephine Usiobaifo Abieyuwa,  Dawn Mc Intyre en Pairattana Jantapong met Anne de Jong. | Foto: AC
Vanaf links: Josephine Usiobaifo Abieyuwa, Dawn Mc Intyre en Pairattana Jantapong met Anne de Jong. | Foto: AC Foto: annemiek cornelissen

Fietscursus voor volwassenen

Algemeen

In het dorp werd de afgelopen weken weer een fietscursus voor volwassenen gegeven. Ook deze keer betrof het een gecombineerde activiteit van Veilig Verkeer afdeling Hillegom en de Fietserbond Hillegom.

Aan de cursus werkte een aantal vrijwilligers mee, die met de kandidaten de weg op ging. Deze keer werd gestart met vijf cursisten en daar zijn er tijdens de cursus twee van af gevallen. De overige drie hebben zowel het theoretische als het praktische gedeelte afgelegd. Een van hen moet nog aan een vervolgcursus deelnemen, de overige twee zijn geslaagd.

Zij werden maandag 27 november uitgenodigd om naar het gemeentehuis te komen, waar zij van wethouder Anne de Jong hun certificaat kregen uitgereikt. Aan dit gebeuren wordt altijd een feestelijk tintje gegeven. Ook werd er een powerpoint getoond van de verrichtingen van de dames tijdens de cursus.

Moeite met verkeersregels

Dawn Mc Intyre en Pairattana Jantapong werden door de wethouder toegesproken. Dawn woont al wat langer in Nederland en heeft twee dochters. Zij fietste al wel maar was niet zeker van zichzelf en had ook moeite met de verkeersregels. Deze heeft zij tijdens de fietscursus nog eens extra geleerd.

Pairattana kon al goed fietsen maar ook zij had grote moeite met de verkeersregels. Pairattana is pas moeder kon soms niet komen voor de praktijk als ze geen oppas kon krijgen. Tijdens de theorielessen heeft ze de baby meegenomen, zodat ze toch kon meedoen. En dat heeft ze goed gedaan, want ze is geslaagd! De dames werden door de wethouder gecomplimenteerd.

Degene die geen examen heeft gedaan, Usiobaifo Abieyuwa Josephine was daar volgens Marian Dekker van Veilig Verkeer Hillegom nog niet aan toe. "Zij kon nog helemaal niet fietsen en heeft wel grote stappen gemaakt, maar nog niet voldoende om examen te doen. Zij komt volgend jaar bij ons terug. Ze heeft wel een eigen fiets en gaat daar zelf verder op oefenen. Daar zijn we erg trots op".

Uit de krant