Directie en medewerkers van Hozo, Fioretti en Nova college en gemeente proosten op goede resultaten en samenwerking.| Foto: pr
Directie en medewerkers van Hozo, Fioretti en Nova college en gemeente proosten op goede resultaten en samenwerking.| Foto: pr

Proost op kick-off project Samen Zorgen

Algemeen

Hillegom ♦ In samenspraak en met steun van de gemeente Hillegom starten HOZO, Fioretti College Hillegom en Nova Collega Haarlem een innovatief leer- opleidingstraject binnen HOZO.

Op 15 november is het project "Samen Zorgen" officieel van start gegaan. Tijdens een bijeenkomst in woonzorgcentrum Bloemswaard zijn directie en medewerkers van Hozo, Fioretti College en Nova College samengekomen om kennis te maken en afspraken te maken over de verdere uitvoering van het project. Het project is bedoeld voor leerlingen die dreigen uit te vallen op het middelbaar onderwijs. Zij krijgen de kans om binnen Hozo op verschillende afdelingen, waaronder zorg, huishouding, horeca, techniek en tuin, een opleidingstraject te volgen, een diploma te halen en wellicht uiteindelijk een baan te krijgen. Een win-winsituatie voor iedereen: kwetsbare jongeren krijgen weer perspectief én leveren een bijdrage aan het welbevinden van ouderen, de scholen hebben een goede leer-opleidingsplaats en Hozo krijgt de kans om nieuw personeel op te leiden. Zeker in een tijd waarin een groot te kort is aan zorgpersoneel, is dit project een uitkomst.

Het project is geïnspireerd door het project "Zorg in de buurt", dat succesvol draait in Haarlem en zal in drie jaar worden opgebouwd. Elk jaar stroomt een groep van vier tot zes leerlingen in. Daarna zal het project worden verdiept en verbreed. Begin januari kome de eerste leerlingen bij Hozo.

Uit de krant