Deze foto won vorig jaar de publieksprijs van de pietenselfie-actie | Foto: Hillegom Online
Deze foto won vorig jaar de publieksprijs van de pietenselfie-actie | Foto: Hillegom Online Foto: hillegom online

Intocht Hillegom: Geld van de Sint tussen de pepernoten

Activiteiten Evenement

Ook dit jaar komt Sinterklaas weer aan in Hillegom. Als alles goed gaat, zal de goedheiligman zaterdag 18 november om 10.30 uur in de Hillegomse haven aankomen. Alleen is er nu al veel fout gegaan bij Sinterklaas en zijn pieten.  De gouden munten om de cadeautjes voor de Hillegomse kinderen te kopen zijn kwijt geraakt tussen de pepernoten.

Sinterklaas en de burgemeester van Hillegom vragen de kinderen om hulp om te helpen zoeken tussen de pepernoten. Tijdens de intocht worden zakjes met pepernoten uitgedeeld. Als daar een gouden munt in gevonden wordt dan mag deze naar het sinterklaashuis gebracht worden.

Programma intocht

Sinterklaas komt om 10.30 uur aan in de Haven. Er zullen geen pepernoten vanaf de boten naar de kinderen worden gegooid, omdat er misschien gouden munten van Sinterklaas in de zakjes kunnen zitten. Na aankomst, maakt de sint een wandeling door het dorp, voordat hij bij het gemeentehuis aankomt. Bij het gemeentehuis zal Sinterklaas worden ontvangen door de burgemeester. Hierna begint de pietendisco en tussen 13.30 en 15.30 uur is Sinterklaas weer bij Hotel Flora. Hier kunnen de kinderen op de foto met Sinterklaas en zijn er veel spelletjes te doen. Zo is er dit jaar een dak waarop de kinderen zich een echte piet kunnen voelen.

Pietenselfie-actie

De pieten zullen ook dit jaar extra lang voor de spiegel staan voor de Pietenselfie-actie. Kinderen kunnen met een piet op de foto en deze opsturen naar fotowedstrijd@hillegomonline.nl. Ook dit jaar zijn er weer mooie prijzen te winnen.

Kleurwedstrijd

In Hotel Flora kunnen de kinderen ook een tekening aan Sinterklaas geven en gelijk meedoen aan de kleurwedstrijd. Dit is bedoeld voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. Sinterklaas gaat de ingeleverde kunstwerken beoordelen en maakt de uitslag op 25 november in het Sinterklaashuis bekend. De kleurplaten zijn bij meerdere winkels in Hillegom op te halen en is ook te downloaden via www.sinthillegom.nl            

Sinterklaashuis

Dit jaar neemt Sinterklaas zijn intrek in het oude pand van de Readshop aan de Hoofdstraat 93. Op zaterdag 25 november en 2 december is Sinterklaas zijn verblijfplaats open. De kinderen zijn dan tussen 10.30 en 15.30 uur welkom om leuke activiteiten te doen en misschien wel om Sinterklaas en zijn pieten te ontmoeten.

Uit de krant