Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Gildemeesters Bollenstreek houden eerste editie Bollenfeest in centrum Lisse en Hillegom

Algemeen

Bollenmarkt ♦ Op 't Vierkant in Lisse en in de Hoftuin in Hillegom vindt 11 november voor het eerst het Bollenfeest plaats. Het is de periode dat de bloembollen de grond in moeten en dat willen de Gildemeesters vieren met dit evenement.

In beide dorpscentra staan de bloembollen dus centraal die dag. De komende jaren moet het Bollenfeest in alle dorpen van de Bollenstreek uitgroeien tot een grote publiekstrekker.

Tijdens het Bollenfeest kunnen bezoekers bij verschillende kramen de mooiste bloembollen kopen tegen zeer voordelige prijzen. En wie dat wenst kan uitleg krijgen over het planten van bloembollen. Daarnaast is er muziek en vertier voor kinderen in de vorm van een springkussen.

De markt gaat open om 11.00 uur en duurt in Hillegom tot 16.00 uur. In Lisse gaat de markt een uurtje langer door; daar kan men dus tot 17.00 uur terecht.

De Gildemeesters Bollenstreek bestaat uit een groep personen die de Bollenstreek meer bekendheid willen geven. "De streek heeft zoiets moois waar we met recht trots op mogen zijn! Ook buiten het bloeiseizoen is de bollenteelt een interessant fenomeen dat ons land grote welvaart heeft gebracht en nog steeds doet", aldus de gildemeesters.

Uit de krant