Marc Evers, Elisa van der Vlugt en Arie van Erk. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Marc Evers, Elisa van der Vlugt en Arie van Erk. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Boek over Olympische held: 'The Great Marc Evers'

Algemeen

Hillegom ♦ In de Readshop werd zaterdag 28 oktober het eerste boekje van The Great Marc Evers uitgereikt aan Burgemeester Arie van Erk.

Aan onderzoeksjournalist en schrijver van het boekje Ivo van Woerden was het om dit eerste exemplaar aan te bieden aan de burgemeester. Evers zelf was aanwezig voor een signeersessie na de officiële handelingen.

Tijdens de uitreiking stal de vijfjarige Elisa van der Vlugt de harten van de aanwezigen, maar ook die van Van Erk. Elisa is namelijk geboren op het moment dat Marc Evers zijn eerste gouden plak won tijdens de paralympische Spelen in Londen op 31 augustus 2012. "Dat was op de 100 meter rugslag", vertelt Evers. Zijn grootste fan was tijdens de uitreiking niet bij hem weg te slaan en keerde uiteraard met een gesigneerd boek huiswaarts. Ook de burgemeester kreeg een gesigneerd exemplaar en Van Erk zei daar heel blij mee te zijn. "De titel van het boek zegt eigenlijk al genoeg. Toepasselijker kan eigenlijk niet. Ik sta hier naast een Olympisch, maar ook wereldkampioen, die altijd even nuchter en bescheiden blijft.

Wij als gemeente zijn daar enorm trots op. Mijn complimenten gaan ook uit naar de familie van Marc, die hem zo steunen in alles wat hij doet."

Volgens Van Erk is het bijzondere verhaal van Marc en zijn familie inspiratie voor anderen. "Het bewijst dat wat je wel kunt belangrijker is dan wat je niet kunt." De burgemeester haalde ook aan dat Marc en zijn vader onlangs nog te gast waren bij RTL Late Night en aan tafel zaten bij Humberto Tan. "Wat was ik zenuwachtig. Mijn handen zweetten helemaal", laat Evers weten, die echter tijdens zijn tv optredend prima uit zijn woorden kwam.

Schrijver Ivo van Woerden vertelde de aanwezigen dat hij eigenlijk om een heel andere reden bij de familie Evers is gekomen. "Ik was voor Vrij Nederland bezig met een verhaal over de tabaksindustrie en kwam terecht bij Tabakshop Frank Evers. Hij vertelde me over Marc en het verhaal integreerde me enorm. Ik bood aan om zijn verhaal op te schrijven. Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik dit heb gedaan."

Volgens Van Woerden was hij altijd welkom bij de familie Evers en hebben zij hun diepste gevoelens met hem gedeeld. "Het is een mooi, hoopvol en inspirerend boekje geworden en ik vind het ene hele eer dat ik dit heb mogen schrijven."

Uit de krant