Heren 1 Hisalis trof het niet tegen Noordwijk. Foto: Caroline van den Bosch

Eerste thuiswedstrijden Heren 1 en Dames 1 levert Hisalis geen winst op

Sport

HOCKEY - De eerste thuiswedstrijd van Hisalis Heren 1 was tegen streekgenoot Noordwijk, dat vorig jaar uit de tweede klasse gedegradeerd is en vast van plan is om daar na dit seizoen naar terug te keren.

Hisalis Heren 1 speelt dit seizoen onder leiding van de nieuwe trainer-coach Tabe Roggeveen, afkomstig van HC Bennebroek. De opening van het hockeyseizoen was vorige week uit tegen Krimpen, waar in de laatste minuut net van verloren werd: 4-3. De wedstrijd van zondag zou niet gemakkelijk worden, maar Hisalis was plan om alles op alles te zetten om een goede wedstrijd neer te zetten voor het thuispubliek.

Na tien minuten spelen sleepte Noordwijk de bal fraai hoog in het doel van Hisalis bij de eerste strafcorner. Kort daarop kreeg Hisalis nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de hoge backhandslag van Dirk Jan Remmerswaal ging net over het doel van Noordwijk. De volgende strafcorner van de tegenstander werd via een variant bij de linkerpaal binnengetipt: 0-2.
Kort voor rust maakte Hidde Kuiper de aansluitende treffer na aangeven van Boudewijn Broersen van diep rechtsvoor zodat de teams met 1-2 de rust ingingen.

De tweede helft zette Noordwijk steeds meer druk wat resulteerde in een lange reeks strafcorners. Ondanks veel reddingen van de nieuwe keeper Pim Vreeken, wisten de bezoekers nog 4 maal te scoren. Eindstand 1-6.

Dames
Ook de Dames 1 Hisalis ontving streekgenoot Noordwijk op het thuisveld. Vorige week was het team van trainer-coach Robert Noall zeer goed op dreef in de eerste wedstrijd van het seizoen. Uit bij Castricum werd overtuigend met 0-3 gewonnen. De eerste thuiswedstrijd tegen Noordwijk bood perspectieven, want bij de laatste ontmoeting vorig seizoen werd het 2-2 gelijk na een spannende wedstrijd. Dit keer had Hisalis het een stuk moeilijker. Ondanks aandringen wilde de bal er niet in, terwijl Noordwijk wel succesvol bleek in de aanval. Uiteindelijk werd met 0-3 verloren.

Na een 3-0 winst bij Castricum verloor Dames 1 Hisalis zondag thuis met 3-0 van Noordwijk.