Sommigen trotseren de regen en gaan gewoon het kermisterrein op. Ook de burgemeester!
Sommigen trotseren de regen en gaan gewoon het kermisterrein op. Ook de burgemeester! Foto: annemiek cornelissen

Nat pak tijdens aanvang kermis

Algemeen

Wat voor veel mensen een hoogtepunt had moeten worden, werd donderdag 14 september een teleurstelling, want een uitje, waar zij ongetwijfeld weken naar uit hebben gekeken, viel voor velen in het water.

Door Annemiek Cornelissen

De opening van de kermis begint altijd met een gratis uurtje voor mensen met een beperking. Deze keer gooiden de weergoden roet in het eten en hebben onder andere De Hartekamp en Zorgcentrum Bloemswaard afgezegd. Niet iedereen liet zich echter door het weer uit het veld slaan en zo werd het voor een groot aantal mensen toch nog een gezellig uurtje.

Verzorgers, familie en vrijwilligers waren ruimschoots vertegenwoordigd en hadden de bezoekers van de kermis toch goed gewapend tegen de regen, die met bakken uit de hemel kwam. "Je moet een beetje creatief zijn hoor, kijk wat je met vuilniszakken allemaal kunt doen", aldus een medewerkster van de verzorging van Parkwijk. Ook werden de paraplu's uit de kast gehaald en de blije gezichten meegenomen, de ingrediënten om dit jaarlijkse feestje toch te doen slagen. Ook burgemeester Arie van Erk kwam een kijkje nemen. Voor de burgemeester was dit een officieel bezoek, dus de ambtsketting was om. Deze werd door de mensen bewonderd en de burgemeester moest heel wat handjes schudden. Leuk om te zien was hoe blij dat mensen waren met de pluche knuffels, die zij bij binnenkomst op het terrein kregen overhandigd namens de kermisexploitanten. Van Erk onderstreepte hoe belangrijk deze activiteit is, speciaal voor deze mensen. "Ik vind het zo mooi om te zien hoeveel plezier ze hebben. Ze zijn er even helemaal uit en genieten van alles dat ze krijgen. Sommigen gaan in een attractie, maar anderen vinden het gewoon leuk om alleen maar rond gereden te worden en te kijken."

Uit de krant