De oude vlag was aan vernieuwing toe. Frank Brouwer (l), Anne de Jong en Ad van Lierop (r) hijsen de nieuwe in top. | Foto: Annemiek Cornelissen
De oude vlag was aan vernieuwing toe. Frank Brouwer (l), Anne de Jong en Ad van Lierop (r) hijsen de nieuwe in top. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Vlag najaarsfeesten in top

Algemeen

Loco Burgemeester Anne de Jong heeft zaterdag 9 september de najaarsfeesten officieel geopend door samen met de voorzitter van de Harddraverijvereniging Hillegom en Omstreken, Frank Brouwer, en de voorzitter van de pr commissie Ad van Lierop, de nieuwe vlag te hijsen. Dit gebeurde in de Hoftuin, net voordat de eerste activiteiten zouden plaatsvinden. Deze vlag zal gedurende de hele feestweek dagelijks in top zijn. Volgens Van Lierop was de oude vlag nodig aan vervanging toe.

"Dit was een jubileumvlag uit 2005, de vlag was dus sterk verouderd. We hebben een nieuw ontwerp gemaakt, strak en eigentijds, met natuurlijk ons logo en deze vlag wappert niet alleen in de Hoftuin, maar ook aan de vlaggenstokken van al onze leden. Bovendien is deze vlag te zien bij de activiteiten". De Jong was weer zeer te spreken over het activiteitenprogramma. "Het ziet er weer prachtig uit. Ik heb het boekje uitgebreid bekeken en ook weer nieuwe activiteiten gezien. Wij als college doen opnieuw als team mee op de quizavond, net als vorig jaar. Ik heb begrepen dat burgemeester Arie van Erk ook mee doet met sjoelen. Bovendien nemen we ook een kijkje bij de diverse activiteiten".

Ook legde de loco burgemeester de nadruk op het feit dat tientallen vrijwilligers gedurende de feestweek belangeloos in de weer zijn voor de inwoners van Hillegom. "Dat is toch wel even een zaak om bij stil te staan. Ik heb enorm veel respect voor al deze mensen. Ik heb begrepen dat er vrijwilligers zijn, die hier vrije dagen voor hebben opgenomen en dat doen ze ieder jaar weer."  Tenslotte wenste De Jong de Harddraverijvereniging een succesvolle week toe en hoopte dat de Hillegommers aan zoveel mogelijk activiteiten gaan meedoen. "Ondanks de weersverwachting denk ik dat het een prachtige week wordt."

Uit de krant