Mourad Kassi (l) en Marco Giesbergen. | Foto: Annemiek Cornelissen
Mourad Kassi (l) en Marco Giesbergen. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Giesbergen gaat, Kassi komt

Algemeen

"De jeugd heeft de toekomst. Ik vind dan ook dat jongeren gehoord moeten worden op dezelfde manier als volwassenen. De wijkagent moet daarin de sleutelfiguur zijn. Jongeren moeten zich veilig voelen en begrepen", laat Mourad Kassi weten. Kassi is de nieuwe wijkagent in Hillegom.

Door Annemiek Cornelissen

Kassi volgt Marco Giesbergen op, die naar Noordwijkerhout vertrekt om daar als wijkagent te gaan werken. Wanneer Giesbergen weggaat is nog niet bekend: "Ik vermoed ergens in oktober", zegt hij. Giesbergen verdwijnt niet helemaal uit Hillegom. "Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout vallen onder hetzelfde team. We zullen dus zeker nog blijven samenwerken en nog wel eens samen een nachtdienst gaan draaien."

Wijkagenten Rene Nieuwenhuizen en Marco van Maris blijven ook in Hillegom werkzaam. Aan Giesbergen is het de taak om zijn nieuwe collega wegwijs te maken. "Ik heb al diverse partners ontmoet en kennis gemaakt. Ook ben ik de wijk al in geweest en heb een aantal hangplekken bezocht. Ik heb al met diverse jongeren gepraat en me voorgesteld als de nieuwe wijkagent. Zelf heb ik dat als heel positief ervaren. De reacties waren in ieder geval goed." Kassi vindt het belangrijk dat de jeugd voldoende aandacht krijgt. "Ik wil graag met hen meedenken, ook out of the box. Ook wil ik jongeren laten zien dat de politie je vriend is en niet je vijand."

Kassi wil veel zichtbaar zijn in Hillegom. "Ik zal veel op de fiets stappen, zodat mensen me kunnen aanspreken en vragen kunnen stellen." Kassi heeft tot voor kort als wijkagent in Alphen aan de Rijn gewerkt. "In totaal ben ik nu veertien jaar werkzaam bij de politie. Ik werkte onder andere in Boskoop, Gouda, Overvecht Utrecht en Amsterdam West. Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe stap en mijn oog viel op de vacature in Hillegom. Ik heb gesolliciteerd en ik ben het geworden." Een eerste kennismaking had Kassi al tijdens het Hillegoms Muziekfeest eind juni in de Hoftuin. "Dat was een soort kennismakingsavond en ik heb toen ook een rondje door de Hoftuin gemaakt met burgemeester Van Erk. Ik heb heel veel mensen ontmoet en iedereen was erg positief." 

In de laatste week van augustus ben ik officieel begonnen." Tijdens de najaarsfeesten zal de kersverse wijkagent drie dagen op de kermis rondlopen. "Natuurlijk kunnen de mensen me daar aanspreken als ze daar behoefte aan hebben". Binnenkort zal Kassi zich steeds vaker gaan profileren. Samen met zijn collega's zal hij de wijk ingaan in verband met het donkere dagen offensief. Er zijn plannen om een spreekuur te gaan houden en men kan Kassi ook benaderen op zijn instagramaccount Wijkagent Kassi. "Ik wil dichtbij de burgers staan. Ik denk dat veel mensen instagram hebben, meer dan Twitter. Instagram is meer van deze tijd". Kassi heeft zich al laten informeren door zijn collega's over de criminaliteit in Hillegom. "De criminaliteit in Hillegom is niet anders dan in andere dorpen. Ik wil als wijkagent mijn bijdrage leveren aan de veiligheid van de Hillegomse bevolking".

Uit de krant