Logo dehillegommer.nl
Paraplu mee en rondstruinen, speeddaten met de burgemeester, of een gokje wagen. Het kon allemaal. | Foto: Annemiek Cornelissen
Paraplu mee en rondstruinen, speeddaten met de burgemeester, of een gokje wagen. Het kon allemaal. | Foto: Annemiek Cornelissen (Foto: annemiek cornelissen)

Het weer en de Jaarmarkt zijn geen vrienden

Zo zonnig en heet als het vorig jaar was, zo nat was het donderdag tijdens de jaarmarkt.

Door Annemiek Cornelissen

Het is de enige spelbreker van deze terugkerende activiteit die toch telkens weer veel bezoekers naar het centrum trekt. Met name in de ochtend was er veel regen. Naar gelang de dag vorderde kwamen er gelukkig steeds meer drogere periodes en meer bezoekers. Er was weer genoeg te beleven. Naast een groot aanbod aan artikelen, presenteerde ook het Hillegomse verenigingsleven zich en waren er activiteiten voor de kinderen in de Hoftuin.

Dit keer was de jaarmarkt uitsluitend in de Hoofdstraat, waardoor het allemaal compacter werd en beter te overzien. Deze keer was een groot aantal verenigingen present: SDO Korfbal bijvoorbeeld, met korven, waarop de liefhebbers zich uit konden leven. Ook de Vrienden van Oud Hillegom, SV Hillegom, de Hillegomse Muziekschool, en de jeu de boulesclub ontbraken niet. In de stand van Burgernet stonden burgemeester Arie van Erk, wijkagenten René Nieuwenhuizen en Marco Giesbergen. Hier kon het publiek vragen stellen en was een 'speedate' met de burgemeester mogelijk.

Volgens de burgemeester zijn deze initiatieven nodig om de afstand tussen de burgers, de gemeente en de wijkagenten kleiner te maken. "Het is erg geslaagd, we hebben doorlopend mensen bij de kraam gehad."

Meer berichten