Burgemeester Arie van Erk. | Foto: Martin van Rooden
Burgemeester Arie van Erk. | Foto: Martin van Rooden

Burgemeester in gesprek met minderjarigen

Algemeen

Burgemeester Arie van Erk heeft begin juli twaalf jongeren en hun ouders uit Hillegom uitgenodigd op het gemeentehuis voor een preventiebijeenkomst over drugs.

Reden voor deze uitnodiging was dat deze jongeren door de politie gehoord zijn als afnemers van drugs voor eigen gebruik. De bijeenkomst valt onder de maatregelen die de gemeente Hillegom, Politie en zorgpartners nemen in het kader van de aanpak Jeugd Hillegom.

Organisatie Brijder, specialist in verslavingszorg, heeft de jongeren en hun ouders uitleg gegeven over de gevolgen van het gebruik van drugs. De bijeenkomst was een onderdeel van de aan deze jongeren opgelegde Halt straf. Bij de bijeenkomst waren naast medewerkers van Bureau Halt ook het Jeugd- en Gezinsteam, de jongerenwerker en de Politie aanwezig.

De bijeenkomst is onderdeel van een aantal preventieve maatregelen. De deelnemers en hun ouders zijn zich beter bewust geworden van de gevolgen van drugs. Daarnaast konden vragen worden gesteld en is ondersteuning aangeboden om het druggebruik van deze jongeren te stoppen. De aanpak Jeugd Hillegom is een initiatief van de gemeente Hillegom om de overlast door jongeren terug te dringen.

De twee-stromen aanpak, handhaving van de openbare orde en veiligheid én hulp aan kind en ouders, wordt onder regie van de gemeente uitgevoerd door de volgende partners: Brijder, scholengemeenschappen, Politie, Welzijnskwartier, Veilig Thuis, Leerplicht, GGD, JGT Hillegom en Lisse, Jeugdbescherming West, Samenwerkingsverband Onderwijs, JPT, Streetcornerwork, CJG en HALT.

Ook behoefte aan voorlichting over drugs? Neemt dan contact op met: www.brijder.nl.

Uit de krant