De bewoners hebben de dag van hun leven. | Foto: Annemiek Cornelissen
De bewoners hebben de dag van hun leven. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Brandweer bezoekt Bloemswaard

Algemeen

Twaalf vrijwilligers van de Brandweer Hillegom waren dinsdag 25 juli in Zorgcentrum Bloemswaard, waar zij in plaats van de traditionele oefenavond iets konden betekenen voor de ouderen.

Zij werden verdeeld in groepjes. Een groep ging een wandeling maken met de ouderen naar Chocolaterie Pierre, waar uiteraard een ijsje werd gegeten. Een andere groep ging een kijkje nemen bij de brandweervoertuigen, die een plek hadden gekregen voor het zorgcentrum en mochten een ritje maken. Verder kon een groep bewoners in het restaurant koffie of thee drinken met een plakje cake. Zij werden bediend door de vrijwilligers van de brandweer en tenslotte ging een groep brandweerlieden met de koffie- en theewagen op pad naar de kamers, om de bewoners van iets lekkers te voorzien.

Rondje door het verzorgingsgebied

Volgens korpschef Roelfke Spilker is er gedurende de zomermaanden eigenlijk geen oefenprogramma. "Meestal doen we dan op onze oefenavond een rondje door ons verzorgingsgebied, of gaan we oefenen met schuim. Op een gegeven moment hadden we contact met de zorg van Bloemswaard en ontstond het idee om in deze zorg een bijdrage te leveren. Op deze manier konden we iets doen voor de ouderen in Hillegom". Ongeveer vijftien bewoners namen deel aan de activiteit deel. Terwijl op de vijfde etage koffie en thee werd rondgebracht door mensen van de brandweer werd er enthousiast geroepen: "Komen jullie hier ook even kijken?" door een bewoner die even haar kamer wilde laten zien. Het ging dus als een lopend vuurtje. "Daar doen we het voor", zegt Spilker, die even wil benadrukken dat de Hozo zit te springen om vrijwilligers, die dit soort activiteiten willen doen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de receptie van Zorgcentrum Bloemswaard: 0252-576500.

Uit de krant