Mooie figuren maken van deeg: deze dames weten daar wel raad mee. | Foto en tekst: Remco Out
Mooie figuren maken van deeg: deze dames weten daar wel raad mee. | Foto en tekst: Remco Out

Koken met kids in de Drempel

Algemeen

Bij Stichting Vakantiewerk waren vorige week Jamie Oliver's in de dop actief met koken én eten. In totaal waren 57 kinderen naar het gebouw de Drempel gekomen om zich culinair uit te leven. Sinds vele jaren is de kookmiddag een traditie tijdens de zomervakantie. De kinderen werden in groepen opgedeeld en elke ronde maakte ze een deel van het avondeten. Zo begon een groepje met het maken van de placemats. Uit tijdschriften konden ze plaatsjes knippen om zo'n mooi mogelijke tafelversiering te maken. Deze werden dan geplastificeerd, zodat ze het na het eten ook weer mee konden nemen. De volgende ronde mochten ze het hoofdgerecht maken. Hiervoor maakte ze het beslag van drie in de pan.

Een andere groep was ondertussen bezig met het snijden van fruit voor een sorbet, zodat er ook nog een heerlijk toetje was na het hoofdgerecht. Snoepen zat er gelukkig ook bij tussen het koken door. Zo konden ze tijdens een van de rondes lekkere wafels maken. "De kinderen hebben ook wat om mee te nemen voor hun ouders. In een ronde mogen ze koekjes maken die mee naar huis gaan", laat bestuurslid Marjo Lommerse weten. Naast de koekjes kregen de kinderen ook alle recepten in een boekje mee om thuis nog een keer te kunnen maken. 
Veel activiteiten zijn al geweest de afgelopen weken. Maar Stichting vakantiewerk Hillegom gaat nog genoeg organiseren voor de Hillegomse kinderen deze vakantie. Zo is er woensdag 2 augustus een bingomiddag en de woensdag kan er film gekeken worden. Als afsluiting van alle activiteiten is er 19 augustus de uitgaansdag. De bestemming van dit jaar is Duinrell.

Uit de krant