Afbeelding

Melanie Letschert nu écht drogist

Zakelijk

Ze staat al jaren achter de toonbank de drogisterij van haar schoonvader, Paul Letschert. En nu is ze dus gediplomeerd drogist. "Ik ben van de kouwe kant", zegt ze lachend.

Door Caroline Spaans

"Maar," vervolgt ze, "Anneke Letschert (de tweede vrouw van Paul) is mijn tante. Dus helemaal 'koud' ben ik niet." Melanie Letschert (45) is getrouwd met Olav, de zoon van Paul. Samen hebben ze twee kinderen: Raaf (12) en Nova (16). "Ik kende Paul al van verjaardagen enzo en pas daarna leerde ik zijn zoon kennen." In de drogisterij aan de Hoofdstraat werkt ze inmiddels twaalf jaar, nadat ze jarenlang op een kinderdagverblijf had gewerkt. "In het begin 'deed' ik alleen de etalage. Ik was net bevallen van onze jongste. Ik nam hem altijd mee; zijn bedje stond hier, achter de zaak."

"Als je hier werkt", vervolgt ze, "leer je steeds meer en wil je ook steeds meer. Ik hoef niet bij een grote keten te staan, ik leer zoveel van Paul. Zijn drogistenopleiding was destijds een driejarige dagopleiding. Dat is nu wel anders. Wat ik nu gehaald heb is een soort basis, maar het is wel heel veel, qua producten en qua gebruiksaanwijzingen. Ik heb er iets langer dan een jaar over gedaan. Ik miste in de opleiding aandacht voor homeopathie en voedingssupplementen bijvoorbeeld. En dat is iets waarmee onze drogisterij zich juist mede onderscheidt. Ik vind het heel interessant om me daarin verder te gaan verdiepen. We zijn tenslotte een beetje een 'out of the box-drogist'. Voorlopig blijft ze nog samen met haar schoonvader in de zaak staan. "Mocht hij willen stoppen, zou ik het wel heel leuk vinden om de drogisterij over te nemen, want ik vind dit werk superleuk!"

Uit de krant