Bert de Kort
Bert de Kort Foto: pr

Jazzy sunday afternoon

Cultuur Uitgaan

In Villa Flora is het zondag 25 juni Jazzy Sunday Afternoon, waarna in de maanden juli en augustus een zomerstop gehouden wordt.

In september gaat de maandelijkse jazz weer van start met het vertrouwde jazztrio: pianist Cees Diepeveen, Hans Brouwer op contrabas en drummer Rob Janse. 25 juni is als gastsolist trompettist Bert de Kort aanwezig.

In twee perioden (1967-1977 en een periode vanaf 1999) heeft Bert de Kort roemruchte jaren meegemaakt als lid van de legendarische Dutch Swing College Band (DSCB). De band die naast muziek ook een internationaal handelsmerk voor Nederland is met vele optredens in het buitenland. De Kort (1942) startte zijn beroepscarrière in Frankrijk en Duitsland in het circuit van clubs van het Amerikaanse leger. Na een aantal jaren in de Verenigde Staten te hebben gemusiceerd trad Bert de Kort  toe tot de DSCB als opvolger van Ray Kaart. In tien jaar maakte De Kort een keur van Amerikaanse gastsolisten mee waarmee ook platen werden opgenomen. In 1977 sloot Bert zijn eerste periode bij de DSCB af om in Amsterdam de jazzclub "Jazzland" te gaan beginnen. In die tijd "blies"  hij ook de band "Dixieland Pipers" nieuw leven in. Bert de Kort bespeelt niet alleen de trompet, maar hij heeft ook vocale talenten en staat borg voor een professionele vertolking van jazzmuziek.

Het optreden start om 14.30 uur aan de Hoofdstraat 55 en duurt tot 17.30 uur. De entree is gratis.

Uit de krant