Vlnr: wethouder Jeroen Verheijen, Terry Hesseling, Petra van Erk, Merel Zentveld, Quintin van der Elst en voor Joke van Abswoude.
Vlnr: wethouder Jeroen Verheijen, Terry Hesseling, Petra van Erk, Merel Zentveld, Quintin van der Elst en voor Joke van Abswoude. Foto: Annemiek Cornelissen

Wethouder bedankt stekers Lisser Kaninefaten

Algemeen corso

CORSO - De stekers van de Lisser Kaninefaten hebben de eerste prijs gewonnen voor het steken van de Hillegomse wagen De Huizen van Jan Six die meedeed aan het Bloemencorso.

Door Annemiek Cornelissen

Het college van B en W van de gemeente Hillegom besloot de stekersgroep in hun eigen clubgebouw in het zonnetje te zetten. Aan wethouder Jeroen Verheijen de eer om de stekers zaterdag 3 juni te complimenteren met dit fantastische werk. Namens de gemeente Hillegom kregen de stekers een hapje en een drankje aangeboden. Joke van Abswoude zei heel trots te zijn op de stekersprijs en gaf wethouder Jeroen Verheijen en Petra van Erk, de echtgenote van burgemeester Arie van Erk uit Hillegom een rondleiding, waarbij ook een wand werd bekeken met foto's van de praalwagens, waar de Lisser Kaninefaten de laatste jaren het steekwerk voor hebben gedaan. Volgens Petra van Erk, die al drie jaar meehelpt met steken, is het heel belangrijk dat de stekers mee mogen denken met de ontwerper van de wagens, in dit geval Esther en Pieter Waardenburg. "Door dat meedenken krijg je de mooiste resultaten." Volgens Joke hebben ze de prijs gewonnen vanwege het totaalplaatje van het steken, de bloemen op een zo mooi mogelijke wijze presenteren, tot de figuratie aan toe. Vijftig mensen hebben aan de wagen gewerkt.

Uit de krant