Donald Hillebregt uit Hillegom is tweede geworden op het NK triatlon in Amsterdam.
Donald Hillebregt uit Hillegom is tweede geworden op het NK triatlon in Amsterdam. Foto: pr

Donald Hillebregt tweede op NK triathlon

Sport

Hillegom n Donald Hillebregt (24) uit Hillegom, die in Sittard traint, heeft zondag een tweede plaats behaald op de NK triatlon (olympische afstand) in Amsterdam, op en rond de Sloterplas.

Na anderhalve kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer lopen  finishte hij op 44 seconden na winnaar Jorik van Egdom. Derde werd Menno Koolhaas, de winnaar van vorig jaar. Het was een spannende race: Donald kwam na het zwemmen als eerste uit het water na twee maal 750 meter, onderbroken door een landgang (leuk voor het publiek). Hij werd gevolgd door vier anderen waaronder de kampioen van vorig jaar, Menno Koolhaas uit Amstelveen, die ook in Sittard traint. Er ontstond een kopgroep van vijf atleten op de fiets die lang standhield. Na zo'n dertig kilometer vond een twaalftal mannen aansluiting en gezamenlijk kwamen er zeventien atleten aan in de wisselzone naar het lopen. Het slot van het NK werd een echte loopwedstrijd. Waar het lopen voor de voormalige topzwemmer Donald in het verleden het moeilijkst was, bleek dat hij op dit onderdeel goed bezig is. De uitdagende trainingen begonnen hun vruchten af te werpen. Zo kon hij in het derde onderdeel van de triatlon goed strijd leveren en  finishte hij zondag als tweede.

Donald combineert de triatlon met de studie Fiscale Economie aan de Universiteit van Maastricht. Hij traint hard om in 2020 in Tokio aan de Olympische Spelen deel te kunnen nemen.

Uit de krant