Afbeelding
Foto: pr

Johannesschool vol met acrobaten en wilde dieren

Onderwijs onderwijs

De Johannessschool was donderdag 18 mei omgetoverd tot een circus. De leerlingen waren ineens circusartiesten geworden en er was een grote piste. Deze circusdag werd georganiseerd om het 125 jarige bestaan de basisschool te vieren.

Door het wisselvallige weer oefenden de groepen 3 tot en met 8 niet op het schoolplein, maar in De Vosse. Hier konden de kinderen allerlei trucs leren. Zo kregen les in koordansen, lopen op een bal, jongleren en andere circusacts. "Iedereen had de kans om elke act een keer oefenen, zodat ze aan het eind konden kiezen welke ze nog verder wilde gaan oefenen en wilde opvoeren voor het publiek", laat Neomi Kruider, organisator en leerkracht van groep 4, weten. Ook de kleuters deden mee met de circusdag.

Zij konden in school blijven oefenen. Een groep kreeg de taak om de circusvoorstelling te openen. De andere groepen voerden een olifanten- en leeuwenact op. Voor de circusvoorstellingen mochten ook de ouders komen kijken. Alle 460 leerlingen van de Johannesschool lieten in verschillende acts hun kunsten zien in een speciaal hiervoor opgezette piste. "De kinderen hebben heel erg genoten en iedereen was super enthousiast. Je zag alleen maar grote glimlachen overal. Dit is ook allemaal dankzij de hulpouders. We hadden rond de tachtig ouders die de hele dag geholpen hebben met het oefenen", laat Kruider tevreden weten.

Dit hele schooljaar staat in het teken van de 125 jarig bestaand van de school. Zo zijn alle leerlingen met het schoolreisje naar de Efteling geweest en startte het schooljaar met een gala.

Een evenement komt er nog aan en dat is de verjaardagsborrel van de Johannesschool. Hier mogen alle oud-leerlingen en docenten komen om elkaar, oude foto's en het huidige gebouw te zien.

Uit de krant