Logo dehillegommer.nl
Liefst 1,4 miljoen bezoekers uit honderd landen kwamen de bloemen bewonderen.
Liefst 1,4 miljoen bezoekers uit honderd landen kwamen de bloemen bewonderen. (Foto: Arie in 't Veld)
Kort nieuws

Opnieuw bezoekersrecord voor Keukenhof

Keukenhof heeft het seizoen zondag positief afgesloten. Het park kreeg 1,4 miljoen bezoekers, dat zijn er 200.000 meer dan vorig jaar. Zij waardeerden de bloemententoonstelling met een 8,9.

Volgens de bloemententoonstelling heeft het prachtige, koele voorjaar voor acht weken volle bloei gezorgd. En dat trok dit jaar beduidend meer jongere bezoekers. De gemiddelde leeftijd van de bezoeker is dan ook flink naar beneden gegaan. Keukenhof geeft aan dat de groei van het bezoekersaantal uit alle landen komt. Een vijfde van de gasten in het park kwam uit Nederland, 40 procent uit de ons omringende landen. Verder wisten 120.000 Amerikanen het park te vinden, evenals 90.000 Chinezen. Ook vanuit Oost-Europa, Rusland en Zuid-Amerika was er meer belangstelling.

Verkeersdrukte
Hoewel er dus meer bezoekers naar het park kwamen, viel het volgens Keukenhof met de verkeersdrukte mee. Dat is mede te danken aan een nieuw entreegebouw en parkeerterrein, meldt de bloemententoonstelling. Op vier dagen ontstonden er files, dat zijn de dagen dat er meer dan 45.000 bezoekers kwamen. Verder was er sprake van een goede bezoekersspreiding, stelt het park. Volgend jaar is Keukenhof geopend van 22 maart t/m 13 mei. Het thema is dan Romantiek.

Meer berichten