Afbeelding

Uefa Europa League finale op groot scherm

Sport Sport

Hillegom Actief houdt woensdag 24 mei een bijzonder voetbalevenement in Sporthal De Vosse. Dit evenement staat in het teken van de voetbaltopper Ajax-Manchester United. In navolging van 1995 en 1996 wordt deze belangrijke Uefa Europa League finalewedstrijd op groot scherm rechtstreeks uitgezonden voor de Hillegomse toeschouwers en overige belangstellenden.

Hillegom actief, bestaande uit Frank Evers, Klaas Slootweg en Ad van Lierop, hebben razendsnel na de overwinning in de halve finale van Ajax, dit voetbalevenement nieuw leven ingeblazen.

Gevolg: in Sporthal de Vosse wordt het komende woensdag hopelijk weer een groot feest met veel Ajax-supporters.

Volgens Ad van Lierop was het in 1995 en in 1996 al een grote happening.

Toen vond de wedstrijd plaats in Sporthal Treslong. "In 1995 won Ajax van AC Milan met 1-0. Een jaar later verloren ze tegen Juventus na penalty's.

Beide keren was de sporthal vol met een uitzinnige menigte van ongeveer 800 belangstellenden. Toen Ajax zich plaatste, hoefden we niet lang na te denken.

Hillegom Actief werd nieuw leven ingeblazen: we stapten naar Sporthal de Vosse, hier ging men akkoord en zo is het balletje gaan rollen." Liefhebbers kunnen de wedstrijd op een scherm van twaalf meter live aanschouwen voor 5 euro per persoon.

Tijdens de rust zingt de Hillegomse zanger Martijn Stam.

Volgens Ad van Lierop betreft het een laagdrempelig evenement. "We hebben de toegangsprijs laag gehouden. We willen alleen de huur van het scherm en de toiletwagens eruit hebben".

Voor drie Ajax-fans die met een bijzondere outfit komen wordt een leuke prijs beschikbaar gesteld.

Ad van Lierop heeft nog leuke herinneringen aan 1995. "Mijn broer Frans had een mooi groen pak aan. Kluivert maakte een doelpunt. Een man kwam net aanlopen met een groot blad bier en hij gooide deze zo in de lucht. Frans kreeg alles over zich heen".

Kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij Vivant Evers en The Read Shop.

Uit de krant